阅读理解。 Andrew Carneigie, known as the King
时间:2025-02-13 03:30:19 栏目:学习方法
题目内容:
阅读理解。 Andrew Carneigie, known as the King of Steel, built the steel industry in the United States, and, in the
process, became one of the wealthiest men in America. His success resulted partly from his ability to sell
the product and partly from his policy of expanding during periods of economic decline, when most of his
competitors were reducing their investments. Carnegie believed that individuals should progress through
hard work, but he also felt strongly that the wealthy should use their fortunes for the benefit of society. He
opposed charity, preferring instead to provide educational opportunities that would allow others to help
themselves. "He who dies rich, dies disgraced", he often said. Among his more noteworthy contributions to
society are those that bear his name, including the Carnegie Institute of Pittsburgh, which has a library, a
museum of fine arts, and a museum of national history. He also founded a school of technology that is now
part of Carnegie-Mellon University. Other philanthropic (慈善的) gifts are the Carnegie Endowment for
International Peace to promote understanding between nations, the Carnegie Institute of Washington to fund
scientific research, and Carnegie Hall to provide a center for the arts. Few Americans have been left
untouched by Andrew Carnegie's generosity. His contributions of more than five million dollars established
2,500 libraries in small communities throughout the country and formed the nucleus of the public library
system that we all enjoy today. 1. The author quoted (引述) "He who dies rich, dies disgraced" in the passage to show ______. A. He felt strongly that the wealthy should use their fortunes for the benefit of society.
B. He opposed charity.
C. The wealthy die from their fortunes
D. The wealthy die from not contributing to society. 2. Carnegie's success includes following aspects EXCEPT _____. A. his policy of expanding.
B. his ability to sell the product
C. his ability to produce the product
D. his hard work 3. Which of the following may NOT be philanthropic gifts to society according to the passage?A. the Carnegie Institute of Washington.
B. the Carnegie Institute of Pittsburgh.
C. the steel industry.
D. the Carnegie Endowment for International Peace. 4. What is the meaning of "Few Americans have been left untouched by Andrew Carnegie's
generosity." in the passage?A. Few Americans have touched Andrew Carnegie's generosity.
B. Many Americans have touched Andrew Carnegie's generosity.
C. we all enjoy Andrew Carnegie's generosity today.
D. Many Americans were given Andrew Carnegie's generosity.
最佳答案:
1-4: ACCD
答案解析:
该题暂无解析
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅