> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A little girl was given so many picture bo

时间:2024-04-24 01:29:09 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A little girl was given so many picture bo」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/476743.html
题目内容:

A little girl was given so many picture books on her seventh birthday that her father. Who should have run his office and let her mother run the home, thought his daughter should give one or two of her new books to a little neighbor boy named Robert, who had visited their home sometimes.

Now, taking books, or anything else, from a little girl is like taking sweets from a baby, but the father of the little girl had his way and Robert got a couple of her books. “After all, that leaves you with nine,” said the father, who thought he was a child psychologist(心理学家),and couldn’t shout his big stupid mouth on the subject.

A few weeks later, the father went to his library to look up “father” in The Oxford English Dictionary, eager to enjoy the praise of fatherhood through the centuries, but he couldn’t find volume(册)F-G and then he discovered that others were missing too. A-B,L-M, V-Z. He looked everywhere for them, and learned what had happened to the four missing volumes.

“A man came to the door this morning” said the little daughter, “and he didn’t know how to get from here to Torrington or from Torrington to Wintec, and he was a kind man, much nicer than Robert, and so I gave him four of your books After all, there are thirteen volumes in the Oxford English Dictionary, and that leaves you with nine.

小题1:According to the writer’s opinion,

A.a mother should keep house and father educate the children

B.A father should run the home as well as his office

C.A father should run his office and leave his children to his wife

D.A father shouldn’t only run his office but educate his children小题2:“The father of the little girl has his way” means

A.the father went out to work in his office

B. the father decided to the girl a lesson

C. the father still did what he wanted to.

小题3:Considering himself a psychologist, the father

A.couldn’t stop discussing the subject

B. couldn’t helping(禁不住)talking about the subject

B.couldn’t refuse to listen to the subject

D. couldn’t give an explanation of he subject

小题4:What’s still unclear to us in the story?

A.The exact number of the picture books the girl had received.

B.How many volumes the Oxford English Dictionary includes.

C.Whether each volume of the dictionary includes entries beginning with two letters.

D.Whether the father knew his daughter’s mind well小题5:What do we know about the little girl?

A.She liked Robert very much.

B.She liked reading dictionary

C.She dislikes what her father did to her picture books.

D.She is a kind and helpful girl.

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:B

小题4:A

小题5:C

答案解析:

小题1:

小题2:

小题3:

小题4:

小题5:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。