> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

My mother loves flowers. As soon as warm w

时间:2024-04-18 15:33:49 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「My mother loves flowers. As soon as warm w」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/466473.html
题目内容:

My mother loves flowers. As soon as warm weather comes around, you will find her planting, watering, and weeding over everything. For a number of years we lived next door to each other, and she spent as much time in my garden as she did her own. After the flowers became plentiful each summer, she would cut colorful bouquets(花束) to enjoy inside the house -- both hers and mine. I would often come home from work and find a beautiful arrangement of fresh flowers on my coffee table.

Shortly before Christmas one year, a local flower shop offered a bouquet-a-month special. It seemed to be a made-to-order gift for Mom, a great way to thank her for all of the flowers she had given me through the years.

After the holidays, in early January, I drove her to the flower shop to pick up her first month's bouquet. The small fresh colorful bouquet would hardly fill a small vase.

I was so embarrassed. However, after we returned home, she began to arrange the flowers she had received. "Mom, I'm sorry," I told her. "I can't believe how skimpy that bouquet is." She looked at me and smiled. "It's okay," she said. "It allows me to better enjoy the beauty of each one."

Mom's words helped me to realize something bigger and more important --when we have too many good things, we often fail to enjoy the beauty of each one.

Thanks, Mom, for helping me understand that less is sometimes more.

小题1:The author bought her mother flowers to ____.

A.celebrate the coming Christmas

B.express thanks for all her mother has done

C.bring more flowers to her mother's garden

D.arrange her mother's new house小题2: What can you infer from the passage?

A.The author couldn't afford a big bouquet.

B.The mother was not happy when receiving the bouquet.

C.The author would pick up another bouquet the next month.

D.The mother would send back the bouquet to the flower shop.小题3:The underlined word "skimpy" in Para. 4 means ____.

A.beautiful

B.colorful

C.cheap

D.small小题4:What did the author learn from her mother?

A.How to grow flowers.

B.How to arrange flowers.

C.Enjoying life if possible.

D.Considering things in other ways.小题5:

A.until

B.when

C.before

D.as

最佳答案:

小题1:B

小题1:C

小题1:D

小题1:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。