阅读文章,选择正确答案,回答问题。It was a very foggy day i
时间:2024-04-18 08:25:22 栏目:学习方法
题目内容:
阅读文章,选择正确答案,回答问题。
It was a very foggy day in London. The fog was so thick that it was impossible to see more than a foot or so. Buses, cars and taxis were not able to run and were standing by the side of the road. People were trying to find their way about on foot but were losing their way in the fog. Mr. Smith had a very important meeting at the House of Commons and had to get there but no one could take him. He tried to walk there but found he was quite lost. Suddenly he bumped into a stranger. The stranger asked if he could help him. Mr. Smith said he wanted to get to the Houses of Parliament. The stranger told him he would take him there. Mr. Smith thanked him and they started to walk there. The fog was getting thicker every minute but the stranger had no difficulty in finding the way. He went along one street, turned down another, crossed a square and at last after about half an hour’s walk they arrived at the Houses of Parliament. Mr. Smith couldn’t understand how the stranger found his way. “It is wonderful,” he said. “How do you find the way in the fog?”
“It is no trouble at all to me,” said the stranger, “I am blind.”
1. According to the passage, we can infer that bump into means _______.
A. knock off B. meet by chance
C. strike D. traffic accident
2. Which of the following statements are NOT true?
A. The stranger has a better sight than Mr. Smith.
B. Heavy fog can cause traffic accidents.
C. It’s easy to get lost in a foggy day.
D. The fog was getting thicker and thicker.
3. Why is it no trouble at all to the stranger to find the way in the fog?
A. Because he is a local inhabitant of London.
B. Because he lives next to the Houses of Parliament.
C. Because he is familiar with the route.
D. Because he finds the way not by sight but by heart.
4. This article mainly tells us that ________.
A. London is a foggy city.
B. Mr. Smith works for the government.
C. A blind stranger led the way for Mr. Smith in a foggy day.
D. Mr. Smith had a very important meeting and lost his way in the fog.
最佳答案:
小题1:B
小题2:A
小题3:D
小题4:C
答案解析:
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅