U.S. first lady Michelle Obama arrived in
时间:2025-02-12 23:57:03 栏目:学习方法
题目内容:
U.S. first lady Michelle Obama arrived in Beijing on Thursday evening, the official Xinhua news agency said, beginning a hotly anticipated week-long trip during which she will promote education and cultural ties.
Obama, a Harvard-educated lawyer, is expected to spend Friday with China's charismatic first lady, Peng Liyuan, who is admired at home as both a glamorous songstress and fashion icon.
Besides Beijing, Obama will visit the western historic city of Xi'an and the southern city of Chengdu, where she will visit a panda preserve. Obama's two daughters are accompanying her, as well as her mother. She also plans to visit American and Chinese students to promote education and cultural exchanges, and visit historical landmarks like the Great Wall of China.
Foreign Ministry spokesman Hong Lei said the visit would help deepen ties between the world's two largest economies. "We believe that this visit will play an important role in increasing mutual understanding between the two countries and expanding friendship." Hong told reporters ahead of Obama's arrival.
News of Obama's arrival spread fast on Sina Weibo, where users speculated on what the trip would bring - as well as what Obama would wear and eat. "Two intellectual women playing the game of great power politics - how beautiful." wrote one user.
小题1:The underlined word “charismatic” in Paragraph 2 probably means _____.
A.smart
B.serious
C.charming
D.kindhearted小题2:From this passage we know that U.S. first lady Michelle Obama _____
A.is a Harvard-educated lawyer
B.will visit China alone
C.arrived in Beijing on Friday evening
D.will promote laws and cultural exchanges.小题3:According to the passage, which of the following is NOT true?
A.Michelle Obama will visit the western historic city of Xi'an and the southern city of Chengdu.
B.Sina Weibo users didn’t care about what the trip would bring.
C.Michelle Obama is expected to spend Friday with China's first lady, Peng Liyuan.
D.The U.S. first lady Michelle Obama will visit historical landmarks like the Great Wall of China.小题4:In which part of a magazine can we probably read this passage?
A.Entertainment.
B.Education.
C.Culture.
D.News.小题5:According to the Foreign Ministry spokesman,which of the following is NOT true?
A.The visit would help deepen ties between the world's two largest economies.
B.The visit will play an important role in increasing mutual understanding between the two countries.
C.The visit will promote education and cultural exchanges.
D.The visit will expand mutual friendship between the two countries.
最佳答案:
小题1:C
小题2:A
小题3:B
小题4:D
小题5:C
答案解析:
这篇文章报道了美国第一夫人米歇尔·奥巴马于周四晚间抵达北京,就此开始为期一周万众瞩目的访华之旅。
小题1:猜词题:根据Peng Liyuan, who is admired at home as both a glamorous songstress and fashion icon.可以猜出charismatic意思是有魅力的,smart聪明的;serious严肃的;charming有魅力的;kindhearted心地善良,故选C。
小题2:细节题:根据Obama, a Harvard-educated lawyer, is expected to spend Friday with China's charismatic first lady, Peng Liyuan, who is admired at home as both a glamorous songstress and fashion icon.可知A选项正确。
小题3:细节题:根据News of Obama's arrival spread fast on Sina Weibo, where users speculated on what the trip would bring - as well as what Obama would wear and eat. "Two intellectual women playing the game of great power politics - how beautiful." wrote one user.可知米歇尔访华的消息在新浪微博上迅速传播开了,微博用户纷纷猜测这次访问将给中国带来怎样的变化以及米歇尔会穿什么、吃什么。所以微博用户很关心这次访问所带来的影响,故选B。
小题4:推测题:这篇文章报道了美国第一夫人米歇尔·奥巴马于周四晚间抵达北京,就此开始为期一周万众瞩目的访华之旅。这是一篇新闻,故最可能在新闻板块出现。故选D。
小题5:细节理解题。根据文章第四段中的内容可知选C。C选项不是外交部发言人说的内容。
考点核心:
新闻报道类阅读的概念:
阅读理解的选材明显地呈现出关注实际生活的趋势,这种趋势与当前基础教育改革的目标是一致的,而中学生学习语言的根本目标与基础教育学会求知,学会做事,学会合作,学会做人的目标是一致的,真实新颖的选材对基础英语教学课程改革具有重要的反作用。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅