Because he wrote his name so that it could
时间:2024-04-24 21:35:10 栏目:学习方法
题目内容:
Because he wrote his name so that it could be read easily, John Hancock has a place in the dictionary.
John Hancock was a wealthy man who helped the patriots in the American Revolution. He was president of the Continental Congress. He was also governor of Massachusetts and one of the first men of sign the Declaration of Independence. Yet he is remembered best for his large signature.
The story is told that when Hancock sat down to sign the Declaration of Independence, he said that he would write his signature large enough for John Bull to read without his glasses. Hancock’s signature on the Declaration is four the three-quarter inches long—an inch longer than his usual signature.
Today John Hancock can be used to mean any person’s signature.
1. The passage is mainly about______________.
A. the American Revolution
B. John Hancock’s handwriting
C. how an American expression began
D. signing the Declaration of Independence
2. Hancock is remembered best because he________.
A. was governor of Massachusetts
B. helped the patriots in the Revolution
C. signed his name in large letters
D. was president of the Continental Congress
3. According to the dictionary, a John Hancock is a________.
A. governor B. man who sign petitions
C. strong patriotD. person’s signature
最佳答案:
小题1:C
小题2:C
小题3:D
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅