There was room for all of us, and the slee
时间:2024-04-24 09:10:45 栏目:学习方法
题目内容:
There was room for all of us, and the sleeping bags kept the night coldness away. We would listen to the sound of the river, and hear the coyotes (土狼) howling along the hills not far away.
Those were the cool summer nights of the mid-nineties in Southern Alberta, Canada, when the four children were young and we would lie on the trampoline (蹦床) in the backyard late at night, for the sun would not set till late in July and August. We would look at the stars up above and never grow tired of it.
These were the times when I would tell the stories of my own childhood and teach the kids life’s lessons that have been remembered to this day. I chuckle (轻声地笑), as I recall the time when we heard a coyote not far away, and then I started a story about a bear approaching the trampoline. The bear came close (in the story), and the kids snuggled up to mom and me, until suddenly I’d let out a howl and grab all the kids and they would be frightened and jump up and then all laugh, “Daddy, you scared us!”
Now the children are in their mid and late teens, but they fondly remember the starry nights on that trampoline. Recently my oldest daughter on her wedding day sang a song for her parents, entitled “I’ll always be your little girl”. She wrote the music and words and yes indeed: it included a memory of those starry nights.
I have learned as a parent that one of the greatest gifts we can give our children as they are growing up is the time to tell them stories, or if telling stories is not that simple, perhaps read them a story. They can read their own books, but telling or reading them a story will create a close relationship with pleasant memories such as those late summer nights under the starry sky.
56. The passage is mainly about _____.
A. coyotes’ effects on children B. the relationship between children
C. the author’s unforgettable experiences D. the author’s memories of starry nights
57. The underlined part “snuggled up” probably means _____.
A. lay down B. got close C. gave in D. struggled forward
58. How do the children feel about their childhood?
A. Very enjoyable. B. A bit regretful. C. Rather busy. D. Sort of dull.
59. In the last paragraph, the writer mainly wants to express _____.
A. it is easy to tell stories to children B. kids should read stories themselves
C. it is important to tell or read stories to kids
D. it’s necessary to spend summer nights with kids
最佳答案:
56-59 DBAC
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅