Premier Win Jiabao continued his second tr
时间:2024-04-24 06:52:52 栏目:学习方法
题目内容:
Premier Win Jiabao continued his second trip around the quake disaster zone on May 23, 2008, visiting surviving students in Mianyang, one of the worst-hit cities.
In a tent school, where more than 500 students from the destroyed Beichuan Middle School were studying, Premier Wen encouraged them to study harder following the disaster. “let us not forget the earthquake,” he told the students. “Then you will know what life is all about—it is bumpy, as the roads are. Today, people save us and take good care of us. In the future, we will help them in return.” He wrote on the blackboard to encourage them, “Hardships make a country stronger.”
His first trip to the area was on May 12, just hours after the powerful quake rocked Sichuan at 2:28 pm. During the next four days, Premier Wen set foot in almost all of the worst-hit counties, walking over rocks and tiles, comforting weeping children and encouraging rescuers.
The Chinese Premier says saving lives is the top priority. “We must try all means to get into those areas. The earlier, the better. One person can be saved one second earlier. As long as there is a gleam of hope, we will make efforts 100 times greater than that.’
Chinese are deeply moved by what the Premier has said and done. A mother sent a message to her son in Beijing, saying “The 66-year-old Premier Wen has worked really hard for quake relief. He has comforted and moved us. Pass this on to your friends, pray for him.”
67. What’s the main idea of the passage?
A. Hardships make a country stronger.
B. Premier Wen jiabao went on his first trip around the quake disaster zone.
C. Life is difficult.
D. The Chinese are deeply moved by Premier Wen.
68. By saying “Then you will know what life is all about—it is bumpy, as the
roads are.”, Premier Wen want to tell the students that _______________.
A. Life is filled with various difficulties , we must overcome them
B. roads of the area are rough, we should repair them
C. they should forget the earthquake and study harder
D. earthquakes are common on Sichuan, we shouldn’t be afraid
69. What did Premier Wen do when he first set foot in almost all of the worst-hit
counties EXPECT________________________________.
A. walking over rocks and tiles
B. comforting weeping children
C. encouraging rescuers
D. asking them not to forget the earthquake
70. What can we infer from the last paragraph?
A. The Chinese are grateful for what the Premier has said and done.
B. Chinese are deeply moved by what the Premier has said and done
C. What the Premier has said and done comforted the mother.
D. The mother’s message is moving.
最佳答案:
67 ––70 AADA
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅