In spite of the uncertainty of the economy
时间:2024-04-24 06:03:22 栏目:学习方法
题目内容:
In spite of the uncertainty of the economy, the movie industry has been stricken by a box-office outburst. Suddenly it seems as if everyone is going to the movies, with ticket sales this year up 17.5 percent, to $1.7 billion.
And it is not just because ticket prices are higher. Attendance has also jumped, by nearly 16 percent. If that pace continues through the year, it would amount to the biggest box-office increase in at least two decades.
Americans, for the moment, just want to hide in a very dark place. People want to forget their troubles, and they want to be with other people. Helping feed the outburst is the mix of movies, which have been more audience-friendly in recent months as the studios have tried to adjust after the discouraging sales of more serious films.
As she stood in line at the 18-screen Bridge theater complex here on Thursday to buy weekend tickets for “Jonas Brothers: The 3D Concert Experience,” Angel Hernandez was not thinking much about escaping reality. Instead, Ms. Hernandez, a Los Angeles parking lot attendant and mother of four young girls, was focused on one very specific reality: her wallet.
“Spending hundreds of dollars to take them to Disneyland is ridiculous right now,” she said. “For $60 and some candy money I can still be a good mom and give them a little fun.”
A lot of parents may have been thinking the same thing Friday, as “Jonas Brothers” sold out more than 800 theaters, and was expected to sell a powerful $25 million or more in tickets.
The film industry appears to have had a hand in its recent good luck. Over the last year or two, studios have released movies that are happier, scarier or just less depressing than what came before. After poor results for a rush of serious dramas built around the Middle East, Hollywood got back to comedies(喜剧).
64.Which of the following is not a reason for the improvement of the movie industry?
A. A growing number of people are going to the cinema.
B. People are richer with the development of economy.
C. More comedies are made than serious films.
D. People have to pay more to watch a movie.
65.Ms. Hernandez purchased the movie tickets because ________.
A. she tried to escape reality B. she was a crazy movie fan
C. she was fond of Disneyland D. she wanted to please her kids
66.According to the text, which of the following number is not used to describe the shooting up of the movie industry?
A.17.5% B. $1.7 billion C. $60 D. $25 million
67.The passage is developed mainly by ________.
A. presenting the effect and analyzing the causes
B. following the order of time
C. describing problems and drawing a conclusion
D. making comparison of ideas
最佳答案:
64~67 BDCA
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅