> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

(7)------中偏难题People generally use spices (

时间:2024-04-24 04:04:59 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「(7)------中偏难题People generally use spices (」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/478628.html
题目内容:

(7)------中偏难题

People generally use spices (香料) every day when preparing meals.Most of these spices are readily available in local supermarkets.However, in the 15th and 16th centuries, spices were as valuable as gold or diamonds.Spices are small plants or parts of plants, such as ginger, pepper, vanilla, and cinnamon, which are used to add flavor to our food. 1 Such a use for spices actually goes all the way back to Roman times.The Romans used spices such as cumin and coriander to help preserve food.

The spices came to Europe from countries to the east, such as the islands in the East Indies, Sri Lanka, and India. 2 Because of the long journeys involved, they were very expensive.

European sailors began to look for routes to these countries themselves in order to bring back the spices by sea.In 1498, a Portuguese explorer named Vasco Da Gama reached an East Indies is

(7)------中偏难题People generally use spices (
land called Calicut. 3 In 1519, another Spanish explorer, Ferdinand Magellan, found a new trade route by sailing west across the Atlantic Ocean, around the southern tips of both South America and Africa, and back to Europe.

4 Portugal was the leader until the end of the 16th century.Spain was in control during much of the next 100 years.Then, Holland took over.The Dutch controlled the East Indies, but, in 1780, England defeated them in a famous war. 5 They treated the people there badly and made them submit to the British government.

India finally became independent from Britain in the 1940s.Today, it is still called “the land of spices”.In fact, at present India produces 2.5 million tons of spices each year and produced more types of spices than any other country.

A.For centuries, Arab traders had carried the spices over land and sold them to European countries.

B.For the next four centuries, Western countries raced each other for control of the spice trade in these new countries, which they called the “New World.”

C.Though they might not be as valuable today as gold or diamonds, spices are still big business around the globe.

D.Six years earlier, Spanish explorer Christopher Columbus had been looking for spices when he discovered America.E.The English then moved from the islands into India.

F.The history of spice is almost as old as human civil

(7)------中偏难题People generally use spices (
ization.

G.In those times, spices also helped keep meat from spoiling.

最佳答案:

1-5 GAD B E

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。