第二部分:阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分)第一节:阅读下列文章,根据
时间:2024-04-24 00:16:10 栏目:学习方法题目内容:
第二部分:阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分)
第一节:阅读下列文章,根据文章内容,从文后所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。
Last year my wife and I spent a most interesting month in Turkey. Before we left, we were reminded of the difficulties of driving in Turkey. We certainly did not find this to be the case and, except for a few places in faraway mountain areas, the roads were wide, and well-paved (铺). We drove for 12 days along the Western Coast of Turkey and had no problems at all. We found the Turkish drivers most polite and well educated. We also found that eating lunch in the smaller towns was difficult so we picnicked almost every day.
The following day after our arrival was Turkey’s Children’s Day, started by Mustafa Kemal Ataturk. Ataturk loved children
On that day certain children are picked to take over the places of the government, and a lucky kid will be the president of Turkey for a whole day. He can decide what’s going to happen and whether or not he is going to have the president sit next to him. There are a very large number of things you can do but some shops aren’t open because they are celebrating as well.
All in all, it was a more enjoyable trip. I would recommend a trip to Turkey to anyone with an adventurous spirit!
36. Before the author and his wife went on a trip to Turkey, they were told that
_____.
A. it was difficult to travel in Turkey
B. it was not easy to drive in Turkey
C. the streets in Turkey were dangerous
D. there were many mountainous roads
37. Which of the following is TRUE, according t
A. Places in mountain areas were difficult to reach.
B. The couple drove for 12 days during their journey.
C. The Turkish drivers had good manners.
D. It was difficult to eat meals in Turkey.
38. The underlined word “he” in th
A. every one of us B. the government
C. the president of Turkey D. the lucky child
39. What can be
A. The couple had no difficulty making their way in Turkey.
B. Turkey’s National Day was the 22nd of April.
C. The author joined in celebrating Children’s Day.
D. On Turkey’s Children’s Day everyone had a holiday.
最佳答案:
36---39 BCDD
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅