I was very disappointed not to be able to
时间:2024-04-18 16:14:18 栏目:学习方法
题目内容:
I was very disappointed not to be able to go to the jazz concert last Friday. The announcement in the paper said that you could buy tickets at the theater box office in Richland Hills any day between 10:00 and 4:00. Since I work from 9 o’clock to 5:30, the only time I could go to the theater was during my 45-minute lunch break. Unfortunately, the theater is on the other side of the town, and the bus service between my office and Richland Hills is not very good. But if you are lucky, you can make the round trip in 45 minutes. Last Monday, I stood at the bus stop for fifteen minutes waiting for a bus. By the time I saw one come around the corner, there was not enough time left to make the trip—so I gave up and went back to the office. The same thing happened on Tuesday, and again on Wednesday. On Thursday, my luck changed, I got on a bus right away and arrived at the theatre in exactly twenty minutes. When I got there, however, I found a long line of people at the box office. I heard one man say he had been waiting in line for over an hour. Realizing I would not have enough time to wait in line, I caught the next bus and headed back across the town. By Friday I realized my only hope was to make the trip by taxi. It was expensive, but I felt it would be worth hearing the concert. The trip by taxi only took 10 minutes, but it felt like an hour to me. When I got to the theatre, I was relieved to see that nobody was waiting in line. The reason, I quickly discovered, was that they had already sold all the tickets.
小题1:The writer is probably ______.
A.worker
B.a college teacher
C.manager of a company
D.a clerk小题2:He learned ______ that there would be a concert last Friday.
A.from his friends
B.from one of his colleagues
C.over the radio
D.from the newspaper小题3:He could go and buy the ticket ______.
A.any day before work hours
B.both before and after work hours
C.only during lunch time
D.on Saturday and Sunday小题4:The word “relieved” in the last two sentences may best be replaced by “______”.
A.surprised
B.pleased
C.puzzled
D.sorry小题5:The story is about ______.
A.a good concert
B.someone enjoying a good concert
C.someone trying to buy concert tickets for his friends
D.someone’s disappointment at not being able to go to the concert
最佳答案:
小题1:D
小题1:D
小题1:C
小题1:B
小题1:D
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅