The soldiers had just moved to the desert,
时间:2024-04-18 15:57:42 栏目:学习方法
题目内容:
The soldiers had just moved to the desert, and as they had never been in such a place before, they had a lot to learn.
As there were no trees or buildings in the desert, it was, of course, very hard to hide their trucks from enemy planes. The soldiers were, therefore, given training in camouflage. They were shown how to paint their trucks in irregular patterns with pale green, yellow, and brown paints, and then to cover them with nets to which they had tied small pieces of cloth.
The driver of the biggest truck had a lot of trouble camouflaging it. He spent several hours painting it, preparing a net and searching for some heavy rocks with which to hold the net down. When it was all finished, he went for lunch.
When he came back from his meal, he was surprised and worried to see that his camouflage was completely spoilt by the truck’s shadow, which was growing longer and longer as the afternoon advanced. He stood looking at it, not knowing what to do.
Soon an officer arrived, and he, too, saw the shadow, of course.
“Well,” he shouted to the poor driver, “What are you going to do about it? If an enemy plane comes over, the pilot will at once know that there is a truck there.”
“I know, sir,” answered the soldier.
“Well, don’t just stand there doing nothing!” said the officer.
“What shall I do, sir?” asked the poor driver.
“Get your spade and throw some sand over the shadow, of course!” answered the officer.
小题1:From this passage you can know ________.
A.there were a lot of trees where the soldiers were stationed
B.the soldiers were staying in an area far from the enemy planes
C.the soldiers knew nothing about desert
D.the soldiers had lived in desert before小题2: Which of the following is right?
A.The nets with which they covered their trucks were made of small pieces of cloth.
B.The soldiers tied small pieces of cloth to the nets with which they covered their trucks.
C.The nets covering the trucks were painted pale green, yellow and brown.
D.The trucks were tied to the nets with small pieces of cloth.小题3:The soldier was surprised and worried because ________.
A.his truck had cast a shadow in the sun and the enemy plane would find it.
B.the shadow of his truck was growing longer at noon
C.it was late in the afternoon, and he could not get rid of the shadow
D.his newly-painted truck was in the shadow小题4: What do you think of the ending of the story?
A.It is quite reasonable that the officer ordered the soldier to cover the shadow with sand.
B.We’ll laugh at the officer’s order because it is where the humor lies.
C.Though the officer’s order sounded wise, the soldier couldn’t cover the shadow.
D.The soldier managed to cover the shadow with sand小题5:What do you think of the ending of the story?
A.It is quite reasonable that the officer ordered the soldier to cover the shadow with sand.
B.We’ll laugh at the officer’s order because it is where the humor lies.
C.Though the officer’s order sounded wise, the soldier couldn’t cover the shadow.
D.The soldier managed to cover the shadow with sand
最佳答案:
小题1:B
小题1:A
小题1:C
小题1:A
小题1:A
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅