> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Daniel stays home on workdays. He starts h

时间:2024-04-18 14:36:36 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Daniel stays home on workdays. He starts h」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/465751.html
题目内容:

Daniel stays home on workdays. He starts his personal computer in order to connect with the office which is about three hundred miles away in another city. After work, he puts on his headphones, watches a movie on his home video recorder, or plays baseball on the computer. On many days, Daniel doesn’t talk to any other human beings, and he doesn’t see any people except the ones on television. Daniel is imaginary, but his lifestyle is very possible. The inventions of modern technology seem to be cutting us off from contact with our fellow human beings.

The world of business is one area in which technology is separating us. Experts say, for example, that many people will soon be able to work at home. With access to a large central computer, employees such as office clerks, insurance agents, and accountants could do their jobs at display terminals (终端) in their own homes. They would never have to actually see the people they’re dealing with. In addition, the way employees are paid will change. Workers’ salaries will be automatically paid into their bank accounts, making paper checks unnecessary. No workers will stand in line to receive their pay or cash their checks. Personal banking will change, too. Customers will deal with machines to put in or take out money from their accounts. Many companies and consumers have already changed the way they sell or buy products. E-commerce, or business done on the Internet, is becoming more and more popular. This, therefore, makes it possible for people to do shopping without going out of their homes.

Another area that technology is changing is entertainment. Music, for example, was once a group experience. People listened to music at concert halls o

Daniel stays home on workdays. He starts h
r in small social gatherings. For many people now, however, music is an individual experience. Walking along the street or sitting in their living-rooms, they wear headpho nes to build a wall of music around them. Movie entertainment is changing as well. Movies used to be social events. Now, fewer people are going
Daniel stays home on workdays. He starts h
out to see a movie. Many more are choosing to wait for a film to appear on television or are borrowing videotapes to watch at home. Instead of laughing with others, viewers watch movies in their own living-rooms.

小题1:After work, Daniel likes to ______.

A.listen to music at the concert hall

B.watch a movie in his living-room

C.chat with his friends on the net

D.play baseball with his workmates小题2:The underlined sentence “Daniel is imaginary, but his lifestyle is very possible” means ______.

A.Daniel is a person full of imagination and he can make his life colorful.

B.Daniel is not a real person but the lifestyle of his kind does exist.

C.Daniel is only an ordinary person but he has his own way of living.

D.Daniel is a model who makes full use of modern technology in life.小题3: What will the writer most probably discuss after the last paragraph?

A.Games and sports

B.Personal banking

C.Music and films

D.International business小题4:What is the main idea of the passage?

A.We may no longer need to communicate with other human beings.

B.Modern technology seems to be separating human beings.

C.We may no longer need to work in the office.

D.Modern technology makes it possible for us to work and entertain ourselves at home.

最佳答案:

小题1:B

小题1:B

小题1:A

小题1:B

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。