> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

BFor a 400-year-old art form, operas had a

时间:2024-04-18 12:24:21 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「BFor a 400-year-old art form, operas had a」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/464090.html
题目内容:

B

For a 400-year-old art form, operas had a bad fame: overweight actresses singing the words which are hard to understand in one of those romance languages you were supposed to learn in high school. And with tickets costing as much as $ 145 a performance, opera goers also have a certain appearance in people’s mind: rich, well-dressed and old.

But now opera companies around the country are loosening their ties and kicking off their shoes in an attempt to bring the opera to the audience. It needs to keep it alive, the young and not-so-rich.

Opera producers have found that to attract this crowd, they need to make the opera closer to common people. That means no formal suits, old-styled theatre or band-breaking ticket prices. And because young people don’t or won’t come to the opera, companies are bringing the opera to them, giving performances in such unusual places as parks, libraries and public schools.

The Houston Grand Opera’s choice is the public library, where it performs “mobile operas”, shortened versions (剧本) of child-friendly operas. This summer’s production is Hansel & Gretel. By performing smaller versions of large productions, producers are able to make people interested while keeping costs at a reasonable level. The San Francisco Opera, which will be celebrating its 75th anniversary this year, is staging Cinderella free of charge, keeping costs down by employing students from its Young Artists’ Training Program.

45.Which is the main idea of this passage?

A.Opera is famous for its long history.

B.Opera is only performed for rich people.

C.Young people are not interested in opera.

D.Opera companies are trying to keep opera alive.

46.The underlined phrase “loosening their ties and kicking off their shoes” (paragraph 2) means ______.

A.breaking up the old rules

B.changing the formal suits

C.making the audience at ease

D.advertising themselves

47.The San Francisco Opera Company employs student actors in order to ______.

A.celebrate its 75th anniversary

B.reduce the cost

C.attract young people

D.make Cinderella popular

48.From the passage we can infer that ______.

A.the tickets for operas are very expensive

B.operas are performed in a difficult language

C.operas are not so popular an art form today

D.students enjoy performing operas very much

最佳答案:

小题1:D

小题2:A

小题3:B

小题4:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。