第三部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)(共15小题;每小题2分,满分
时间:2024-04-18 05:18:54 栏目:学习方法
题目内容:
第三部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
(共15小题;每小题2分,满分30分)
My daddy doesn’t know how to express love at all. It is my mum that makes everyone happy and calm in our family; while daddy only works day and night, never looking us in the face. But mum makes a wrongdoing list of us for daddy scolding us. She’s a spy!
Once, I stole a candy. Daddy asked me to put it back and told the shopkeeper that I would like to carry loads for her. Well, mum told him I was just a child.
I broke my leg on the playground. It’s still mum that held me tightly in her warm arms. Daddy drove us right to the emergency room. He was asked to move the car away for that vacant was for ambulance. Daddy got angry, “what do you think of it? A touring car?”
On my birthday party, it was, again, my mum that took over the cake for me. My dad? He was busy blowing balloons and setting the table and doing the housework.
While looking over our album, friends always ask, “What does your father look like?” God knows. He photos others all the time. So there are many and many photos of my mum and me, pretty and lovely photos.
And I still remembered the day when dad taught me riding. I asked him not to let his hands away, but he did the opposite. And I certainly fell onto the ground. I got angry and decided to get on the bike and rode. But he smiled again.
Mum wrote every letter to me while I was in college. He, except checks, did write a letter, but extremely short, just a few words, saying, “Without your playing on the lawn, my son, my lawn grows prettier than before.”
Every time I phoned, it seemed he wanted to talk, but he would say, “I will get your mum.”
On the day of my wedding, mum cried as if we would never meet again, while dad went out with a nasal sound.
From very young, I heard him saying, “Where have you been?” “When do you go home?” “Did you get oil for your car?” “No, I don’t agree.” Dad really knows nothing about showing love. Unless...
Maybe he showed while I didn’t notice, is it?
56. From the first and second paragraphs, we can infer that____.
A. it was the daddy that was in charge of his children’s education
B. the writer’s parents loved their children; at the same time, they were strict with them
C. the children were all afraid of their father so they had to be cute
D. the writer’s mom was like a spy who reported what the children did to the father
57. Why did the father get angry when he sent the writer to the hospital?
A. Because he parked his car at a wrong place.
B. Because the parking space of the ambulance was very crowded.
C. Because the writer’s injury made the father quite upset.
D. Because the person paid little attention to his son’s serious injury.
58. According to Paragraph Six, we know the father ____.
A. was not patient when he taught the writer riding
B. might want to see his child fall off the bike
C. used a wrong way of teaching his child riding
D. might want his son to learn riding through independent practice
59. Which of the following is not true according to the passage?
A. The dad posted checks to the writer while he was in college.
B. The dad had no single photo of his own in the album.
C. The dad scolded the writer for having damaged the lawn.
D. The dad got excited when participating in the writer’s wedding.
最佳答案:
小题1:B
小题2:D
小题3:D
小题4:C
答案解析:
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅