> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I didn’t realize how short I was until I s

时间:2024-04-17 23:48:06 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I didn’t realize how short I was until I s」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/454299.html
题目内容:

I didn’t realize how short I was until I started school. There, a few kids picked on(欺负)me, calling me names. Then I knew. After that, I began to hate the first day of school each year. I didn’t know who was new and would stare at me as I struggled to climb the school bus stairs. Some of the kids would point and say, “Look at that kid. Look at her.”

As time went on, I just tried to smile and accept the fact that I was going to be noticed my whole life. I was determined to make my uniqueness an advantage rather than a disadvantage. My friends became increasingly protective. They’d help me up the bus steps. If people were cruel, they would take them aside and correct them.

What I lacked in height, I made up for in personality----my ability to laugh, even at myself. For example, one time I was reaching into the washing machine at my parents’ house to grab the wet clothes. I fell all the way in and yell for Mother, who was sitting nearby reading the paper. Watching feet flying everywhere, she laughed quietly and said, “I should leave you in there.” I laughed with her.

I’m 47 now, and the stares have not decreased as I’ve grown older. People ask my friends if I live in a dollhouse. They look in disbelief when they see me get out of my car on the driver’s side. During those times, I try to keep a good attitude. When people are rude, I remind myself, “Look what else I have----a great family, nice friends…”

小题1:What is the main idea of the second and third paragraphs?

A.How the writer changed her disadvantage to advantage.

B.The writer’s friends and mother loved her deeply.

C.The writer had many friends helping her.

D.The writer had the ability to laugh.小题2:By saying “the stares have not decreased” in the last paragraph, the author suggests that____.

A.she is able to live a happy life like a normal person

B.she isn’t afraid of being noticed by others any more

C.some people still don’t treat her as a normal person

D.more and more people treat her with respect now小题3:How is the author feeling now about her situation?

A.Quite optimistic.

B.Very satisfied.

C.Deeply upset.

D.Rather anxious.小题4: We can infer that the author believes that_________.

A.society should help the disabled as much as possible

B.only your parents and friends can help you

C.what people say about you is none of your business

D.all people should be treated with respect

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:A

小题4:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。