> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

It was getting dark and snow was coming do

时间:2024-04-17 23:47:06 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「It was getting dark and snow was coming do」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/454285.html
题目内容:

It was getting dark and snow was coming down. Joe was driving home. He’d been unemployed since the factory closed. Most of his friends had left, but he stayed on. After all, he was born here.

Suddenly he saw a lady standing on the side of the road and pulled up. She was worried. No one had stopped to help her. Was he going to hurt her? He looked poor and hungry. Joe knew how she felt and said, “My name is Joe and I’m here to help you.” All she had was a flat tire, but for an old lady, that was bad enough. Joe changed the tire, but he got dirty and his hands were hurt. She wanted to pay Joe and said any amount would have been all right. Joe never thought twice about the money and there were plenty who had given him a hand in the past. He had lived his whole life that way. He told her that if she really wanted to pay him back, the next time she saw someone who needed help, she could give that person the assistance that they needed.

Later the lady went in a dingy-looking restaurant to grab a bite to eat. The cash register was like the telephone of an out-of-work actor----it didn’t ring much. The waitress, who was nearly eight months pregnant, brought a clean towel to her with a sweet smile. The old lady remembered Joe. After the waitress brought the change from a 100-dollar bill, she found the lady gone and something written on a piece of paper, “Someone once helped me out----the way I’m helping you. If you really want to pay me back, don’t let the chain of love end with you.”

That night the waitress gave her sleeping husband a soft kiss and whispered, “Everything’s going to be all right. I love you, Joe.”

小题1:What do we know about Joe from this passage?

A.On his way home after work, he helped an old lady.

B.He had worked in a factory in his hometown before.

C.He would move away to fulfill his dream soon.

D.Though he was poor, he didn’t care about money at all.小题2:The saying “she wanted to pay Joe and said any amount would have been all right” in Paragraph 2 suggests that _____.

A.the old lady was very grateful to Joe’s timely aid

B.the old lady was much worried to be hurt by Joe

C.the old lady wanted to show off her fortune to Joe

D.the old lady’s car was very difficult to repair for Joe小题3: Which of the following is TRUE according to Paragraph 3?

A.The restaurant was not only light but also clean.

B.The old lady did have a big meal in the small restaurant.

C.The waitress was more than eight months pregnant.

D.The old lady left the remaining money to the waitress.小题4:Which of the following would be the best title for the passage?

A.Acts of luck

B.A warm-hearted man

C.The chain of love

D.A generous lady

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:D

小题4:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。