Jones worked so hard that made the sparks
时间:2024-04-17 20:57:28 栏目:学习方法
题目内容:
Jones worked so hard that made the sparks fly from his hammer.The son of Mr.Smith, a rich neighbor, used to come to see the blacksmith and he would enjoy himself watching how the tradesman worked."Why don’t you try your hand to learn to make shoe tacks?" said the blacksmith."Who knows, one day, it may be of use to you." The lazy boy began to see what he could do.But after a little practice he found that he was becoming very skilled and soon he was making some of the finest tacks.
Old Mr.Smith died and the son on account of the war lost all his goods.He had to leave home and was forced to take up residence in another country.It so happened that in this village there were numerous shoemakers who were spending a lot of money to buy tacks for their shoes and even at times when they paid high prices they were not always able to get what they wanted, because in that part of the country there was a high demand for soldiers’ shoes.
Young Smith, who was finding it difficult to earn his daily bread, remembered that he had learned the art of making tacks and had the sudden idea of making a bargain with the shoemakers.He told them that he would make the tacks if they would help to get him settled in his workshop.The shoemakers were only too glad of the offer."How funny it seems," he used to say, "even making tacks can bring a fortune.My trade is more useful to me than were all my former riches."
小题1:From Paragraph 1 we can refer that _______
A.Jones was a blacksmith from another country
B.Old Smith wanted his son to learn skill from Jones
C.Young Smith was too lazy to learn to make shoe tacks
D.Young Smith was good at making shoe tacks by accident小题2:The reason why young Smith was forced to leave his home town is that ______
A.he was lazy and wasted all the money from his father
B.the price of shoe tacks in another country was high
C.his father died and left nothing for him
D.there was a terrible which broke his peace小题3:We can learn from the last paragraph that Young Smith _______
A.made a living in the village by selling bread
B.worked in the workshop as a shoemakers
C.was good at making soldier shoes
D.lived a better life in the village than before小题4:Which of the following well-known sayings can best tell the main idea of the passage?
A.Knowledge is no burden.
B.Where there’s a will, there’s a way.
C.You can’t teach an old dog new tricks.
D.Time lost cannot be recalled.
最佳答案:
小题1:D
小题2:C
小题3:A
小题4:A
答案解析:
1. 从第一段可看出Young Smith 是一富人的儿子,每天去看铁匠工作,经铁匠建议后开始学习,慢慢感兴趣并熟练了。其他选项和第一段不符。只能选D
2.从第二段“Old Mr.Smith died and the son on account of the war lost all his goods.He had to leave home and was forced to take up residence in another country.”可看出选C
3.最后一段,尤其是“"How funny it seems," he used to say, "even making tacks can bring a fortune.My trade is more useful to me than were all my former riches."”可看出他能自立更生。
4.Knowledge is no burden.知识再多也不压身。
Where there’s a will, there’s a way. 有志者事竟成。
You can’t teach an old dog new tricks.老狗学不会新把戏。比喻人总是老一套,被人摸透了,容易揣度
Time lost cannot be recalled.光阴一去不复返。
根据课文的整个意思应选A
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅