阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到答题卡相应的位置上(请注意问题后的字数要求)。
时间:2024-04-17 20:56:41 栏目:学习方法
题目内容:
阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到答题卡相应的位置上(请注意问题后的字数要求)。
Jiuzhaigou is a very beautiful place.It is in the Aba Tibetan and Qiang Autonomous Region in Sichuan Province.Jiuzhaigou is a valley.It is more than 40 kilometers long.The green and golden trees, the lofty and multi-shaped mountains and the clear and colorful waters form the unique beauty of Jiuzhaigou.The water of Jiuzhaigou is the soul of the beauty.There are more than 100 lakes of different shapes in the valley.These lakes have wonderful colors.They are called “haizi”, which means son of the sea.These beautiful lakes make Jiuzhaigou a fantastic place.Between the forests and the lakes, there are nine Tibetan villages.The name Jiuzhaigou means Nine Village Valley.
Jiuzhaigou was discovered because of a panda rescue program.The pandas were once endangered because the bamboo there was blooming.When people came to rescue the pandas, they were surprised by the beauty of Jiuzhaigou.After that, Jiuzhaigou became a protected scenic area.
In China, there is a saying which goes like this: No mountain is worth seeing after you have seen Mount Huang and no other body of water will attract you after you have visited Jiuzhaigou.The beauty of Jiuzhaigou cannot be described in words.The best way to enjoy this fairyland is to go there.See you in Jiuzhaigou.
小题1:What is the best title for the passage? (Please answer within 10 words.)
________________________________________________________________.
小题2:Which sentence in the passage can be replaced by the following?
These beautiful lakes make Jiuzhaigou a fantastic place.
________________________________________________________________.
小题3:Translate the underlined sentence in the passage into Chinese.
________________________________________________________________.
小题4:How was the Jiuzhaigou Valley discovered?
________________________________________________________________.
小题5:What does the name Jiuzhaigou mean?
________________________________________________________________.
最佳答案:
小题1:The JiuzhaigouValley
小题2:These beautiful lakes make Jiuzhaigou a fantastic place.
小题3:当人们到这里拯救大熊猫的时候,九寨沟的美景使他们感到震惊。
小题4:Jiuzhaigou was discovered because of a panda rescue program.
小题5:The name Jiuzhaigou means Nine Village Valley.
答案解析:
小题1:从文章的句子:Jiuzhaigou is a valley.可知这篇文章主要讲的是The JiuzhaigouValley
小题2:这两句话都是:它们的美使九寨沟成为迷人的地方。These beautiful lakes make Jiuzhaigou a fantastic place.
小题3:翻译这句话的时候注意when引导的时间状语从句,和come to one’s rescue来援救某人,译文:当人们到这里拯救大熊猫的时候,九寨沟的美景使他们感到震惊。
小题4:从第二段的句子:Jiuzhaigou was discovered because of a panda rescue program.可知答案是Jiuzhaigou was discovered because of a panda rescue program.
小题5:从最后一段的句子:The name Jiuzhaigou means Nine Village Valley.可知答案是 The name Jiuzhaigou means Nine Village Valley.
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅