There is no other five-year –old like him.
时间:2024-03-13 10:12:53 栏目:学习方法题目内容:
There is no other five-year –old like him. He has a potato-shaped head , thick eyebrows and a voice that is not easily forgotten. He is not evil, but trouble follows him wherever he goes.
Crayon Shinchan(蜡笔小新)enjoys great popularity in China. He has many fans in Hong Kong , Taiwan and on the mainland. And he is one of the hottest cartoon characters in his home country, Japan.
But, the trouble-maker’s show was ranked the No. 1 most unwanted cartoon program by Japan’s Parents’ Association on April 18.
More than half the parents who took part in the study thought Shinchan was a negative role model for children. They believed his actions and speech were adult in nature and not suitable for kids.
Many parents and education experts in China agree with them. Shinchan, they say, is really offensive. He looks out for pretty ladies on the street; at the bookstore he reads magazines full of sexy women; he pretends to be kidnapped by his teacher when he sees a police car; and he raises his mum’s skirt and shouts out the color of her underpants if she doesn’t buy him what he wants.
“Crayon Shimchan is full of dirty humor. The boy shows some terrible adult ment
But some kids disagree. Jiangxin, a senior 2 student in Luhe Middle School
Shinchan’s “father ”, Japan’s popular cartoonist, Yoshito Ushi, never thought Shinchan would cause such a heated discussion. He argued that Shinchan is a childish copy of Japan’s middle-aged men. The boy does everything adults would like, but don’t dar
小题1: Teachers and parents dislikes Crayon Shincha
A.he looks very ugly
B.he caused a heated discussion
C.the character was created by an adult cartoonist
D.he was regarded as a negative role model for children to follow小题2:Many children are crazy about Shinchan mainly because.
A.he looks very funny
B.the cartoon character is suitable for all ages
C.they think he is humorous, clever and brave
D.he is a childish copy of Japan’s middle-aged men小题3:The underlined word “offensive” in Paragraph 5 probably means.
A.humorous
B.ugly-looking
C.funny
D.unpleasant小题4:What is Yoshito Ushi’s explanation of Shinchan’s behaviour?
A.Shinchan is such a naughty boy that he can’t behave himself.
B.Shinchan is trying to draw people’s attention by doing some offensive things.
C.Shinchan wants to set a role model in a different way.
D.Shinchan’ s behaviour is just a childish copy of Japan’s middle-aged men.
最佳答案:
小题1:D
小题1:C
小题1:D
小题1:D
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅