From her first women’s hat shop, opened in
时间:2024-03-13 05:59:59 栏目:学习方法
题目内容:
From her first women’s hat shop, opened in 1910, Gabrielle Coco Chanel rose to become one of the most important fashion designers in Paris. Her fashion themes included simple suits and dresses, women’s trousers, perfume (香水) and so on.
She claimed a birth date of 1893 and a birthplace of Auvergne; she was actually born in 1883 in Saumur, though. Her mother worked in a nursing home for pool people. Gabrielle was born there. Her mother died whet she was only six.
She began to use the name Coco during a brief career a, a cafe and concert singer from 1905 to 1908. By the 1920s,her fashion house had expanded greatly. Her relaxing fashions, such as short skirts with casual look, were very different from the fashions popular in the formal decades.
In 1922 Chanel introduced a perfume, Chanel No.5 which became very popular and still remains a popular product today. Pierre Wertheimer became her partner in the perfume business in 1924. Wertheimer owned 70% of the company, Coco Chanel 10% and her friend, Bader, 20%. The Wertheimers continue to control the perfume company today.
She briefly served as a nurse in World War I. The fashion business in Paris was thus off for some years. In 1954 she came back and her women’s clothing business returned to its former popularity. Her natural, casual clothing once again caught the eye of women. She was still working in 1971 when she died.
小题1:All of the following fashions belong to Chanel’s design style EXCEPT _____
A.a comfortable suit
B.a tight dress
C.a short skirt
D.a loose sweater小题2:The right order of the following events should be ____
① Chanel began to do business with Wertheimer.
② Chanel served as a nurse.
③ Chanel worked as a singer.
④ Chanel introduced the perfume, Chanel No. 5.
A.④①③②
B.①②③④
C.③④①②
D.②③④①小题3:According to the passage, we can see that Chanel ____
A.was brought up by her father
B.worked in a nursing home for some time
C.earned more than Wertheimer from the perfume company
D.had an active and creative mind
最佳答案:
小题1:B
小题1:C
小题1:D
答案解析:
小题1:推理题:从第一段的句子:Her fashion themes included simple suits and dresses, 第三段的Her relaxing fashions, such as short skirts with casual look,说明香奈儿的风格是简单的,舒服的。所以不包括B。
小题1:排序题:文章里有明确的时间,对比就可以得到答案是C
小题1:推理题:从文章描写的香奈儿的各种成就可知她的思维很积极也有创造力。选D
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅