> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

The dirty, homeless man sat on the pavemen

时间:2024-03-13 05:21:32 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「The dirty, homeless man sat on the pavemen」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/432505.html
题目内容:

The dirty, homeless man sat on the pavement, staring at the atones. He thought back more than twenty years to when he was a boy living in a small red brick house on this very street. He recalled the flower garden, the swing his dad made, and the bike he had saved up for months to buy.

The man shrugged impatiently, for the brightness of those pictures hurt him, and his memory travelled on another ten years. He had a job by then, plenty of friends and started to come home less. He did not really want to remember those years, nor the day when, because o’ debts, he had gone home planning to ask for money. He felt embarrassed, but he knew exactly where his dad kept the money. When his parents stepped out of the room, he took what he wanted and left.

That was the last time he had seen them. Ashamed, he went abroad, and his parents knew nothing about the years of wandering or time in prison. But locked in his cell he often thought of home. once free, he would love to see his parents again, if they were still alive, and still wanted to see him.

When his prison time was up, he found -a job, but couldn’t settle. Something was drawing him home. He did not want to arrive penniless, so he hitchhiked most of the long journey back. But less than a mile from his destination he started to feel sick with doubt. Could they ever accept this man who had so bitterly disappointed them?

He spent most of that day sitting under a tree. That evening he posted a letter which, although short, had taken him hours to write. It ended with:

I know it is unreasonable of me to suppose you want to see me ... so it’s up to you. I’ll come early Thursday morning. If you want me home, hang a white handkerchief in the window of my old bedroom. If it’s there, I’ll come in; if not, I’ll wave good-bye and go.

And now it was Thursday morning and he was sitting on the pavement at the end of the street. Finally he got up and walked slowly toward the old house. He drew a long breath and looked.

His parents were taking no risks. ________________________________________________

_______________________________________________________________________________

The man threw his head back, gave a cry of relief and ran straight through the open front door.

小题1: Why did the man shrug impatiently (paragraph 2) while he was thinking of his childhood?

A.The thoughts made him angry.

B.He felt he had wasted time.

C.He was anxious to go home.

D.The sweet memory caused him much pain.小题2:Why did it take him hours to write the letter?

A.He doubted if his parents still lived in that house.

B.He had much news to tell his parents.

C.He felt ashamed to ask for forgiveness.

D.He was longing to return home and felt excited.小题3: In what order did the following events take place?

a. He took the money from his parents.

b. He bought a bicycle with his savings.

c. He was sentenced to prison.

d. He wrote the letter home.

e. He sat on the pavement.

f. He hitchhiked back home.

A.b, a, c, d, e, f

B.b, a, c, f, d, e

C.a, c, b, d, f, a

D.a, d, b, c, e, f小题4:Which of the following best fits into paragraph 8 ?

A.Every inch of the house was covered in white. Sheets, pillowcases and table clothes had been placed on every window and door, making it look like a snow house.

B.The house before him was just as he remembered: the red bricks, the brown door and nothing else.

C.A colourful blanket was over the front door. On it, in large letters, was written, "Welcome home, son

D.A police car was parked in the drive way, and two officers stood at the front door.小题5:The best title of the passage is _______.

A.Sweet Memory

B.White Handkerchief

C.Abandoned Son

D.Leaving Home

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:B

小题4:A

小题5:B

答案解析:

小题1:细节题:从第二段的内容:for the brightness of those pictures hurt him,表示他shrug impatiently的原因,因为甜蜜的回忆让他感到痛苦。选D。

小题2:推理判断题:根据第四段的:But less than a mile from his destination he started to feel sick with doubt. Could they ever accept this man who had so bitterly disappointed them?说明他羞于请求原谅。选C项。

小题3:排序题:分析选项可知,首先要判断a、b那个先发生,从前面两段的内容判断出b项发生在前面,只能在A、B项之间选择,有因f项发生在d项前面,所以选B。

小题4:根据信中的内容,If you want me home, hang a white handkerchief in the window of my old bedroom. 和文章最后的The man threw his head back, gave a cry of relief and ran straight through the open front door.说明父母原谅了他,家里的房子都用白色的物品装饰。选A。

小题5:主旨题,这道题的主旨应该是它的象征意义,文中白手帕象征父母的谅解,也是本文的精髓所在。选B。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。