Some years ago I was offered a writing ass
时间:2024-03-13 01:24:48 栏目:学习方法
题目内容:
Some years ago I was offered a writing assignment that would require three months of travel through Europe. I had been abroad a couple of times,but I could hardly claim to know my way around the continent. Moreover, my knowledge of foreign languages was limited to a little college French.
I hesitated. How would I, unable to speak the language, totally unfamiliar with local geography or transportation systems, set up interviews and do research? It seemed impossible, and with considerable regret. I sat down to write a letter begging off. Halfway through, a thought ran through my mind: you can't learn if you don't try. So I accepted the assignment.
There were some bad moments. But by the time I had finished the trip I was an experienced traveler. And ever since,I have never hesitated to head for even the most remote of places,without guides or even advanced bookings, confident that somehow I will manage.
The point is that the new, the different, is almost scary by definition. But each time you try something, you learn, and as the learning piles up, the world opens to you.
I've learned to ski at 40, and flown up the Rhine River in a balloon. And I know I'll go on doing such things. It's not because I'm braver or more daring than others. I'm not. But I'll accept anxiety as another name for challenge and I believe I can accomplish wonders.
小题1:The author accepted the assignment because _____
A. he had never travelled abroad before
B. he hardly knew any foreign languages
C. he was familiar with any other country in Europe
D. he would learn something new and different by trying小题2:Which of the following statements is TRUE?
A. The author had been abroad only twice.
B. The author thought the trip was hard but worthwhile.
C. The author admitted that anything different was terrible.
D. The author must be good at doing research and making interviews.小题3:We can infer from the text that the author is _____.
A.awkward
B.generous
C.stubborn
D.brave小题4:What's the best title of the text?
A.An Interesting Trip Abroad
B.My First Writing Assignment
C.Ready to Try and Challenge
D.How to Be Daring and Brave
最佳答案:
小题1:D
小题2:B
小题3:D
小题4:C
答案解析:
当我们面对困难时,我们应该怎么办?文章给出了答案!
小题1:推理题。根据第二段最后一行you can't learn if you don't try. So I accepted the assignment.
小题2:推理题。根据第3段1,2行There were some bad moments. But by the time I had finished the trip I was an experienced traveler。可知他认为这样的旅行很困难但是却是值得。
小题3:推理题。根据上下文可知他没有什么语言基础去接受了这样的任务,说明他非常勇敢。
小题4:主旨大意题。根据上下文可知文章是关于为尝试和挑战做好准备。那么C正确。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅