As Christmas drew near, Ursula was faced w
时间:2024-03-13 00:55:35 栏目:学习方法
题目内容:
As Christmas drew near, Ursula was faced with just that problem. She had come to live in an American home and learn English. 31, she would mind the children and do anything she was asked.
One of her tasks was to keep track of arriving Christmas presents. Ursula did this faithfully, but she became increasingly worried. What could she buy for her 32with the little money she had that would compare with the gifts she was recording daily? 33 , even without any of the gifts , her employer seems to have everything.
Ursula 34 long and hard. On Christmas Eve, she went to a store. She moved slowly through crowds of shoppers,35 things in her mind. Finally she bought a baby dress. She immediately called a taxi. “Excuse me, please, can you help me find a poor family with a baby?” “A poor family?” said the36driver. “Yes, a very poor family.” Ursula told the man what she was trying to do. He listened in silence, and then said, “I know a family who needs just about everything.”
When they reached a building, the driver said, “They live on the third floor.” Ursula shook her head, “Would you take this dress to them and tell them it’s from someone …someone who has everything.”
Early the next day, Ursula 37everyone for the presents she received. Then, she began to 38why there seemed to be none from her. She told about what she did the night before. When she finished, there was a long 39 . “You see,” she added, “I try to do a kindness in your 40. And this is my Christmas present to you.”
小题1:
A.In return
B.As a result
C.By the way
D.In a sense小题2:
A.own family
B.classmates
C.friend
D.American family小题3:
A.Otherwise
B.Therefore
C.Besides
D.But小题4:
A.talked
B.thought
C.waited
D.worked小题5:
A.selecting
B.matching
C.remembering
D.organizing小题6:
A.delighted
B.anxious
C.surprised
D.respectful小题7:
A.thanked
B.encouraged
C.praised
D.admired小题8:
A.settle
B.repeat
C.argue
D.explain小题9:
A.delay
B.silence
C.time
D.break小题10:
A.case
B.opinion
C.memory
D.name
最佳答案:
小题1:A
小题2:D
小题3:C
小题4:B
小题5:A
小题6:C
小题7:A
小题8:D
小题9:B
小题10:D
答案解析:
文章告诉我们一种新型的送礼的方法。
小题1:介词辨析。A作为回报;B结果是;C随便说一下;D在某种意义上。根据句意可知她来到这个美国家庭学习英语,给他们的回报就是帮他们照顾孩子,做一些事情。
小题2:上下文串联。圣诞节就要来了,她想给她的美国家庭买礼物表示感谢!
小题3:副词辨析。A否则;B因此;C而且;D但是;根据上下文可知,而且那个美国家庭什么也不缺。
小题4:动词辨析。A谈论;B考虑;C等待;D工作;根据句意可知她考虑了很长时间。
小题5:动词辨析。根据句意可知她穿过购物的人群,精心挑选这礼物。
小题6:形容词辨析。根据上下文可知司机对于她说的话很惊讶。
小题7:动词辨析。根据上下文可知别人送礼物,她向别人表示感谢。
小题8:动词辨析。A解决;B重复;C争论;D解释。根据句意可知她向别人解释自己原因。
小题9:名词辨析。根据上下文大家听她这样说了以后都不说话了。
小题10:短语辨析。In one’s name以…的名义。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅