> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

阅读短文,根据短文的内容判断正误,正确的涂A,错误的涂B。When my grand

时间:2024-03-13 00:54:39 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「阅读短文,根据短文的内容判断正误,正确的涂A,错误的涂B。When my grand」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/428698.html
题目内容:

阅读短文,根据短文的内容判断正误,正确的涂A,错误的涂B。

When my grandmother was raising me in Stamps,Arkansas,she had a particular routine(惯例)when people who were known to be whiners entered her store. My grandmother would ask the customer,“How are you doing today,Thomas?” The person would reply,“Not so good today, Henderson.You see,it’s this summer heat.I just hate it.It just makes me tired.It’s almost killing me.”Then my grandmother would stand calmly,her arms folded,and say,“Uh-huh,uh huh.”

As soon as the complainer was out of the store,my grandmother would call me to stand in front of her.Then she would say the same thing she had said at least a thousand times,it seemed to me.“Jane,did you hear what so-and-so complained about?”And I would nod.Grandmother would continue,“Jane,there are people who went to sleep all over the world last night,poor and rich and black and white,but they will never wake again.Those dead people would give anything,anything at all for just five minutes of this weather that person was complaining about.So you watch yourself about complaining,Jane.What you’re supposed to do when you don’t like a thing is change it.If you can’t change it,change the way you think about it.Don’t complain.”

I have learned a lot from my grandmother.Her opinions always hit the nail on the head.Whining is not only impolite, but can be dangerous.

小题1:The underlined word “whiners” in Paragraph 1 refers to those people who enter a store regularly.

小题2: From what the author’s grandmother said we can infer that she was against whining.

小题3:The author’s grandmother told her to treasure every moment of her life.

小题4:The author was told different things after the whiners left Grandmother’s store.

小题5:The purpose of the author in writing the passage is to show that complaining is not only rude but harmful.

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:A

小题4:B

小题5:A

答案解析:

小题1:B。词义猜测。由第二段那个人的答复以及第三段中the complainer及complained about可知,whiners指的是那些经常抱怨的人。故是错误的。

小题1:A。推理判断。祖母对抱怨者无话可说,而且要作者听明白,其意图是让作者明白抱怨没有用,由此可知作者的祖母反对抱怨。

小题1:A。推理判断。作者的祖母提到有些人晚上睡着,白天再也醒不过来了,说明活着就是一种幸福,要珍惜生命的每一刻。

小题1:B。推理判断。从第一段第一句话When my grandmother was raising me in Stamps,Arkansas,she had a particular routine(惯例)when people who were known to be whiners entered her store.可知。

小题1:A。主旨大意。文章最后一句点题:Whining is not only impolite,but can be dangerous(抱怨不仅仅是不礼貌,可能会很危险)。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。