> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

There was a wonder-filled little girl who

时间:2024-03-13 00:29:27 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「There was a wonder-filled little girl who」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/428342.html
题目内容:

There was a wonder-filled little girl who was hurt so badly that when she entered adult life, she thought she was so bad that others just couldn’t be nice to her.

But she had a lot of curiosity, which kept her going. She sought many wise people to help her understand why she was so bad that her mother hurt her and why she was unable to be better so that men wouldn’t hurt her.

She was on a journey that she thought was to help her be “better”. She carried a big bag with her everywhere she went. Inside it were all the hurts she had experienced. Because she was so eager to please those who offered their wisdom, she willingly agreed with what they said about forgiving. But she held that bag of hurts tightly.

After 50 years of carrying that bag around and showing it to all she met as if it were proof that she was a good person, she decided to open it up and just see what happened.

When she looked inside it was filled with bits of paper. At one time they had words on them, detailing the hurts. But time had faded (使褪色) the words and all that was left was some useless paper. She had been struggling to carry this bag that held nothing but the image of something that once was.

She saw the absurdity of carrying that bag around. It made her laugh. By letting go of the paper and having pity for those that hurt her, this little girl was able to become a woman with beautiful hair. The woman looked in the mirror and said, “I am lovable.”

Although it took many years, she was finally open to bringing love and respect into her life.

小题1:When she grew up, the little girl wondered .

A.where she should go

B.why she couldn’t be loved

C.how she could be a sweet girl

D.why she was hurt so deeply小题2:What advice did girl get from wise people?

A.To please those who hurt her.

B.To keep carrying the bag of hurts.

C.To record the hurts she suffered.

D.To forgive those who hurt her.小题3:The woman laughed in the end because .

A.she had beautiful hair

B.she became lovable

C.she realized her silliness

D.she became a wise woman小题4:According to the passage, which of the following can be used to describe the woman?

A.Curious.

B.Kind-hearted.

C.Easy-going.

D.Devoted.小题5:What lesson can we learn from the story?

A.You will walk fast without carrying a load.

B.You will get peace after forgiving others.

C.You will become young if you forget your hurts.

D.You will be loved after changing your image.

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:C

小题4:A

小题5:B

答案解析:

小题1:细节题。根据第二段内容She sought many wise people to help her understand why she was so bad that her mother hurt her and why she was unable to be better so that men wouldn’t hurt her.

小题2:细节题。根据第三段she willingly agreed with what they said about forgiving.

小题3:推理题。根据文章倒数第二段By letting go of the paper and having pity for those that hurt her可知她意识到自己的问题。

小题4:细节题。根据第二段But she had a lot of curiosity, which kept her going.

小题5:推理题。根据文章倒数第二段内容可知原谅了别人,你才会真正快乐。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。