> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Vincent Willem van Gogh (30 March, 1853---

时间:2024-03-13 00:28:30 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Vincent Willem van Gogh (30 March, 1853---」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/428328.html
题目内容:

Vincent Willem van Gogh (30 March, 1853---29 July, 1890) was a Dutch Post-Impressionist artist. He is considered one of the greatest artists with great influence on the greatest artists with great influence on the 20th-century art.

Van Gogh spent his early adult life working for a firm of art dealers. After a brief period as a teacher, he became a missionary (传教士) in a very poor mining region. He did not begin his career as an artist until 1880; however, during the last ten years of his life, he produced more than 2,000 pieces, including around 900 paintings and 1,100 drawing and sketches (素描). He worked only with somber colours until he met Impressionism and Neo-Impressionism in Paris. Van Gogh used their bright colours and style of painting in a uniquely recognizable style. Most of his best-known works were produced during his final two years, when he was suffering from serious mental illness.

In 1890, at the age of 37, van Gogh shot himself in the chest. He died two days later, with Theo, his brother and his best friend, at his side, who reported his last words as “The sadness will last forever”. It would not take long before his fame grew higher and higher.

Van Gogh’s mother threw away quite a number of his paintings. The only painting he sold during his lifetime, The Red Vineyard, was created in 1888. It is now on display in the Pushkin Museum in Moscow, Russia. Several paintings by van Gogh rank among the most expensive paintings in the world. On March 30, 1987 van Gogh’s painting Irises was sold for a record of $53.9 million at Southby’s, New York. On May 15, 1990 his Portrait of Doctor Gachet was sold for $83.5 million at Christie’s, thus setting a new price record.

小题1:When did van Gogh begin his career as an artist?

A.At the age of 17.

B.At the age of 27.

C.In his early adult adult life.

D.In his early childhood.小题2:The underlined word “somber” in Para. 2 means .

A.colourful

B.different

C.dark

D.bright小题3:What’s the right order of van Gogh’s life experience?

a. worked as a teacher

b. took up drawing

c. worked in an art firm

d. worked as a missionary

A.c, a, b, d

B.c, a, d, b

C.b, c, a, d

D.b, a, c, d小题4:Which of the following can best describe van Gogh’s final two years?

A.Sand and boring.

B.Normal and peaceful.

C.Happy but fruitless.

D.Painful but productive.小题5:What can we learn from the passage?

A.Van Gogh didn’t become famous until he dies.

B.Van Gogh sold many paintings in his life.

C.Van Gogh had become famous as an artist when he was alive.

D.Irises was the most expensive among van Gogh’s paintings.

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:B

小题4:D

小题5:A

答案解析:

文章介绍了梵高的生平。

小题1:计算题。根据第2段第3行He did not begin his career as an artist until 1880;而他是1953年出生,那么应该是在27岁开始艺术家的生涯。

小题2:猜测词义题。根据上下文可知这里的这个词与their bright colours相反的意思。那么应该是C正确。

小题3:排序题。可以利用排除法,根据文章第2段内容可知B正确。

小题4:细节题。根据文章第二段最后一行Most of his best-known works were produced during his final two years, when he was suffering from serious mental illness.

小题5:推理题。根据文章最后一段可知在梵高在世的时候没有卖出几幅画,在他去世以后,他的画卖出了很高的价格。那么A正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。