Linda Evans was my best friend –like the s
时间:2024-03-12 17:34:11 栏目:学习方法
题目内容:
Linda Evans was my best friend –like the sister I never had ,We did everything to— gether :piano lessons ,movies, swimming , horseback riding.
When I was 13, my family moved away , Linda and I kept in touch through letters ,and we saw each other on special times – like my wedding and Linda’s. Soon we were busy with childern and moving to new homes, and we wrote less often , One day a card that I sent came back , stamped “Address Unknown”, I had no idea about how to find Linda.
Over the years, I missed Linda very much, I wanted to share happiness of my children and then grandchildren , And I needed to share my sadness when my brother and then moth-er died, There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill.
One day, I was reading a newspaper when I noticed a photo of a young woman who looked very much like Linda and whose last name was Wagman —Linda’s married name.“There must be thousands of Wagmans.”I thought, but I still wrote to her.
She called as soon as she got my letter, “Mrs , Tobin!”she said excitedly, “Linda Ev-ans Wagman is my mother.”
Minutes later I heard a voice that I recognized at once, even after 40 years ,We laughed and cried and caught up on each other’s lives, Now the empty place in my heart is filled, And there’s one thing that Linda and I know for sure; We won’t lose each other again!
小题1:The writer went to piano lessons with Linda Evans .
A.at the age of 13
B.before she got married
C.before the writer’s family moved away
D.after they moved to new homes小题2:They didn’t often write to each other because they .
A.got married
B.had little time to do so
C.didn’t like writing letters
D.could see each other on special times小题3:There was an empty place in the writer’s heart because she .
A.was in trouble
B.didn’t know Linda’s address
C.received the card that she sent
D.didn’t have a friend like Linda小题4:The writer was happy when she .
A.read the newspaper
B.heard Linda’s voice on the phone
C.met a young woman who looked a lot like Linda
D.wrote to the woman whose last name was Wangman小题5:They haven’t kept in touch .
A.for about 40 years
B.for about 27 years
C.since they got married
D.since the writer’s family moved awasy
最佳答案:
小题1:C
小题2:B
小题3:D
小题4:B
小题5:A
答案解析:
文章介绍了作者和Linda的儿时的友谊,虽然因为搬家分开,因为忙没有联系,但是彼此还记挂着对方。所以两人再次联系的时候非常高兴。
小题1:细节题:开始的时候作者与Linda总是一起去上钢琴课、看电影、游泳、骑马等,但后来在作者13岁的时候,作者一家搬走了,两人只能通过书信联系。比较四个选项,显然他们一起去上钢琴课是在搬走前,只能选C。
小题2:细节题:根据文章第二段中的“Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often.”可知,她们之所以没经常写信,是因为她们要忙于照顾孩子,又要搬新家,也就是说,她们没有时间写信。选B。
小题3:细节题:根据文章第三段内容There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill.可知作者没有一个象Linda这样的朋友,所以总是感到心里空空的,答案是D。
小题4:细节题:根据文章最后一段中的Minutes later I heard a voice that I recognized at once, even after 40 years ,We laughed and cried and caught up on each other’s lives,真正让作者感到高兴的是当她在电话上听到老朋友Linda的声音的时候。而读到报纸的时候和写信的时候都还只是在猜测,那时还谈不上高兴。选B。
小题5:推理题:根据文章最后一段中的“Minutes later I heard a voice that I knew very much,even after 40 years...”可知他们有40多年不见了,答案选A。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅