> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

French novelist Jules Verne (1828~1905) is

时间:2024-03-10 01:50:50 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「French novelist Jules Verne (1828~1905) is」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/382616.html
题目内容:

French novelist Jules Verne (1828~1905) is often called the father of science fictions.Although he was not a great traveller himself,his characters journeyed to the moon (in From Earth to Moon),Under the sea (in Twenty Thousand Leagues Under the Sea),into a volcano (in A Journey to the Centre of the Earth),around the world (in Around the World in Eighty Days) and to many other places.

Jules Verne was born in the French city of Nantes in 1828.When he was a boy he ran away from home to work on a ship.However,his father soon found him and brought him home.After that he decided that any future travel he did would be in books.In 1847,his father sent Jules to Paris to study to be a lawyer.Even though he was busy writing,Verne passed his exams in 1849 with high marks.

When Jules told his father he did not want to be a lawyer,his father was very angry.He stopped sending his son any money,so Jules had to earn a living by his writing.Over the next few years he wrote many stories and plays which brought him only a little money.Then,in 1856,he met Honorine de Viane,a rich,young widow with two children.The couple married the next year and their only child Michel was born in 1862.

After his marriage,Verne worked as a businessman in Paris.However,he was not very successful at his job and spent most of his time writing books and doing research for the next one.In 1863,he published his novel Five Weeks in a Balloon and in the following year he published A Journey to the Centre of the Earth which brought him fame.His books became so popular and earned him so much money that he was able to leave his job and work full time on his writing.

In his lifetime,Jules Verne wrote more than 50 books and he became a rich man.Many of this imaginative novels have been turned into films.

小题1:Jules Verne became rich because of his________.

A.father

B.marriage

C.business

D.writing小题2:When Jules Verne was brought home by his father,he decided that________.

A.he would go on more travels in the future

B.he would do as his father required

C.he would be devoted to writing about future travels

D.he would stop writing about future travels小题3:Which book can be considered as a turning point in Jules Verne’s life?

A.Five Weeks in a Balloon.

B.A Journey to the Centre of the Earth.

C.From Earth to Moon.

D.Twenty Thousand Leagues Under the Sea.小题4:What can we infer from the passage?

A.Jules Verne was appreciated by film makers.

B.Jules Verne was not clever enough to learn law.

C.Jules Verne’s stories and plays won him big fame in the 1850s.

D.Jules Verne’s wife helped him a lot in his writing career.

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:B

小题4:A

答案解析:

小题1: D

解析 细节理解题。由文章倒数第二段最后一句可知,是写作使Jules Verne取得了巨大的成功,变得非常富有。

小题2: C

解析 细节理解题。由文章第二段第四句可知,遭到父亲的阻挠以后,Jules Verne决定用书来描写自己未来的旅行。

小题3: B

解析 细节理解题。由文章倒数第二段可知,1864年Jules Verne出版的《地心之旅》使他成名了。

小题4: A

解析 推理判断题。由文章最后一段可知,Jules Verne的许多作品被拍成了电影,故推测他深受电影人的喜爱。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。