(2007年普通高等学校夏季招生考试英语(浙江卷))EI began working
时间:2025-02-13 08:55:41 栏目:学习方法
题目内容:
(2007年普通高等学校夏季招生考试英语(浙江卷))E
I began working in journalism(新闻工作)when I was eight. It was my mother’s idea. She wanted me to “make something” of myself, and decided I had better start young if I was to have any chance of keeping up with the competition.
With my load of magazines I headed toward Belleville Avenue. The crowds were there. There were two gas stations on the corner of Belleville and Union. For several hours I made myself highly visible, making sure everyone could see me and the heavy black letters on the bag that said THE SATURDAY EVENING POST. When it was suppertime, I walked back home.
“ How many did you sell, my boy?” my mother asked.
“ None.”
“ Where did you go?”
“ The corner of Belleville and Union Avenues.”
“ What did you do?”
“ Stood on the corner waiting for somebody to buy a Saturday Evening Post.”
“ You just stood there?”
“ Didn’t sell a single one.”
“ My God, Russell!”
Uncle Allen put in, “ Well, I’ve decided to take the Post.” I handed him a copy and he paid me a nickle(五分镍币). It was the first nickle I earned.
Afterwards my mother taught me how to be a salesman. I would have to ring doorbells, address adults with self-confidence(自信), and persuade them by saying that no one, no matter how poor, could afford to be without the Saturday Evening Post in the home.
One day, I told my mother I’d changed my mind. I didn’t want to make a success in the magazine business.
“ If you think you can change your mind like this,” she replied, “ you’ll become a good-for-nothing.” She insisted that, as soon as school was over, I should start ringing doorbells, selling magazines. Whenever I said no, she would scold me.
My mother and I had fought this battle almost as long as I could remember. My mother, dissatisfied with my father’s plain workman’s life, determined that I would not grow up like him and his people. But never did she expect that, forty years later, such a successful journalist as me would go back to her husband’s people for true life and love.
56. Why did the boy start his job young?
A. He wanted to be famous in the future. B. The job was quite easy for him.
C. His mother had high hopes for him. D. The competition for the job was fierce.
57. From the dialogue between the boy and his mother, we learn that the mother was _______.
A. excited B. interested C. ashamed D. disappointed
58. What did the mother do when the boy wanted to give up?
A. She forced him to continue. B. She punished him.
C. She gave him some money. D. She changed her plan.
59. What does the underlined phrase “this battle”(last paragraph) refer to?
A. The war between the boy’s parents.
B. The arguing between the boy and his mother.
C. The quarrel between the boy and his customers.
D. The fight between the boy and his father.
60. What is the text mainly about?
A. The early life of a journalist. B. The early success of a journalist.
C. The happy childhood of the writer. D. The important role of the writer in his family.
最佳答案:
CDBA
答案解析:
56. C
解析:这是一道细节推断题。根据第一段中的“She wanted me to ‘make something’ of myself,and decided I had better start young if I was to have any chance of keeping up with the competition.”可判断出男孩年龄很小时就开始参加工作的原因是他妈妈对他抱有很高的希望。
57. D
解析:这是一道细节推断题。根据他妈妈说的话My God,Russell!可判断出他妈妈很失望。
58. A
解析:这是一道细节推断题。根据倒数第二段中的“She insisted that,as soon as school was over,I should start ringing doorbells,selling magazines.”可判断出当男孩决定放弃工作时,他妈妈强迫他继续干下去。
59. B
解析:这是一道猜义题。根据倒数第二段中的“She insisted that,as soon as school was over,I should start ringing doorbells,selling magazines. Whenever I said no,she would scold me.”可判断出画线单词this battle指的是他与妈妈之间的争论。
60. A
解析:这是一道主旨题。这篇短文讲述了一位年轻男孩在他妈妈的鼓励和帮助下,很早就参加了工作,四十年后他成为一名著名的新闻工作者。所以这篇短文是关系一位新闻工作者早期生活的故事。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅