阅读理解 George Markov was a famous writer in
时间:2025-02-13 08:05:43 栏目:学习方法
题目内容:
阅读理解 George Markov was a famous writer in Bulgaria. In 1969 he suspected that he was going to be
imprisoned or killed because one of his plays was regarded as being an attack on leaders of Bulgaria.
Markov managed to reach England and got a job with the BBC, writing something in Bulgaria.
Some of the BBC programmes were critical of life in Bulgaria. Perhaps as a result of this, Markov
received an anonymous telephone call warning him that he would be killed. In September 1978, Markov
stopped his car in London and started to walk to his office. When he was passing a bus line, a man in the
line seemed to drop his umbrella accidently. Markov felt a sudden pain in the leg.
When Markov reached his office, he spoke about the matter to a friend. A few hours later, he began
to feel hot. He was sent to hospital and died four days later. The doctors examined his body, and they
were puzzled about the cause of his death. Scientists were asked to help and they found a tiny metal pellet
in Markov's leg. The scientists believed that the two holes in it must contain an unknown poison in them.
A few weeks before Markov was "shot" with a poisoned pellet fired from an umbrella, another
Bulgarian had the same experience in France. Towards the end of August 1978, Kostov felt a sharp pain
in the back when he was leaving a railway station in Paris. He was ill for a few days but became well.
When news of Markov's death became known, Kostov was asked to return to hospital for examination.
Doctors found a tiny pellet in his back, but it had stuck in an area from which the poison had not been
able to spread.
The police in both countries are still searching for the reasons why both men were attacked. They
hoped to catch their attackers.
1.Which of the statement is right about the underlined word?
A. stranger
B. well-known
C. friendly
D. unknown
2. Which of the following was not mentioned in the passage?
A. George Markov was working for the BBC
B. George Markov wrote many plays at that time
C. kostovwas "shot" with a poisoned pellet
D. Both kostov andGeorge Markov died at last
3. According to the passage, Markov's suspicions turned out to be
A. wrong
B. right
C. reasonable
D. unreasonable
4. Who killed Markov?
A. Bulgarian
B. not known
C.French
D. British
5. We can infer that _________
A. Leaders in Bulgaria dislikedGeorge Markov
B. The police didn't find the person who killed George Markov
C. George Markov wrote some critical plays
D. George Markov lived in Bulgaria all his life
最佳答案:
1-5: DBBAB
答案解析:
该题暂无解析
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅