阅读理解。 Peter Jackson, currently one of the
时间:2025-02-13 04:57:11 栏目:学习方法
题目内容:
阅读理解。 Peter Jackson, currently one of the world's most well-known directors was born on October 31,
1961 in Pukerua Bay, New Zealand. He liked to take photographs, so a family friend bought the young
Jackson a super 8mm camera (照相机). He has been a filmmaker even since. At age nine he even
attempted to remake his favorite film, King Kong, using his own stop-motion effect.
Unlike many of the filmmakers working today, Jackson never went to film school. Instead he created
his own short films with the help of family and friends. He was turned down for a job at the National Film Unit, New Zealand's government agency that produces tourist films about the country. With that door
closed, Jackson began working other jobs to support himself, while shooting shorts on the weekend.
One of these weekend films, changed from its original (原来的) ten minutes length into a feature film.
The project took four years to complete (1983-1987) and was called Bad Taste.
After the success of Bad Taste, Jackson became recognized as a director and the door to fame and
fortune was opened. He gave up his job at a local photographer's shop and became a well-known
director of horror-movies. The Lord of the Rings (指环王) trilogy (三步曲) is obviously a huge
landmark in Jackson's career, not only did the films become some of the most commercially successful
of all time, but they have also lifted Jackson to the top of the Hollywood pecking order. His digital effects
company, WETA Digital, became one of, if not the most respected effects company in the world;
similarly, Jackson has also expressed an interest in returning to his roots and directing some lower cost
platter films again.1. The purpose of the passage is to_____.A. introduce some information about Peter Jackson
B. show us Peter Jackson is a most well-known directors
C. tell us there is a famous person in New Zealand
D. tell some film stories made by Peter Jackson 2. Jackson became recognized as a director in _____.A.1987
B. 1961
C. 1969
D. 19703. From the passage, Peter Jackson is a person who_____.A .made two films in all
B. has been working as a director since 1968
C. never went to school
D. is a well-known director of horror-movies4. The underlined sentence in the last paragraph means _____.A. Peter Jackson kept Hollywood in good order
B. Peter Jackson had to be lifted high to make films
C. Peter Jackson gained a high position in Hollywood
D. The Lord of the Rings trilogy made films in Hollywood famous 5. After reading the passage we can know that _______A. the author dislikes Peter Jackson and his films.
B. the author doesn't express his opinion about Peter Jackson.
C. Peter Jackson was born on June 25, 987, in British
D. the author thinks little of Peter Jackson and his films very much.
最佳答案:
1-5: AADCB
答案解析:
该题暂无解析
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅