阅读理解。 Michael Joseph Jackson (born August
时间:2025-02-13 03:31:32 栏目:学习方法
题目内容:
阅读理解。 Michael Joseph Jackson (born August 29, 1958) is an American recording artist, entertainer, and
businessman. In the early 1980s, he became an important figure in popular music. The popularity of
his music videos, such as "Beat It", "Billie Jean" and "Thriller", helped bring the relatively new channel
to fame. Videos such as "Black or White" and "Scream" made Jackson a famous person on MTV in the
1990s. With stage performances and music videos, Jackson popularized a number of physically
complicated dance techniques, such as the robot and the moonwalk. His distinctive musical sound and
sound style influenced hip hop, pop and contemporary R&B artists.
Jackson has donated and raised millions of dollars for beneficial causes through his foundation,
charity singles and support of 39 charities. The singer has experienced health concerns since the early
1990s and conflicting reports regarding the state of his finances since the late 1990s. Jackson married
twice and fathered three children.
One of the few artists to have been inducted (进入) into the Rock and Roll Hall of Fame twice, his
other achievements include multiple Guinness World Records-including one for "Most Successful
Entertainer of All Time"-13 Grammy Awards, 13 number one singles in his solo career-more than
any other male artist in the Hot 100 era-and the sale of over 750 million units worldwide. As one of
the world's most famous men, Jackson's highly publicized personal life, coupled with his successful
career, has made him a part of popular culture for almost four decades.1. What is the main idea of the passage? A. The popularity of Michael Joseph Jackson's music videos
B. The health concerns and the finances of Michael Joseph Jackson
C. Michael Joseph Jackson's successful career
D. The brief introduction of Michael Joseph Jackson2. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. since the late 1990s, he has become an important figure in popular music.
B. Jackson made a number of physically complicated dance techniques popular.
C. The singer experienced health concerns in the early 1980s.
D. only in America the sale of his works is over 750 million units. 3. How many times has he been inducted into the Rock and Roll Hall of Fame? A. Once.
B. Twice.
C. Three times.
D. Five times.
最佳答案:
1-3: DBB
答案解析:
该题暂无解析
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅