> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

.第三部分:阅读理解(共20小题,每小题2分,共40分)My grandmother

时间:2024-04-24 13:37:12 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「.第三部分:阅读理解(共20小题,每小题2分,共40分)My grandmother」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/485486.html
题目内容:

.

第三部分:阅读理解(共20小题,每小题2分,共40分)

My grandmother Myra is very dedicated woman. once she sets her mind on something, then there's no stopping her. In this case, that's a good thing because to do what she did requires extreme dedication.

She was born in Montreal, Canada. Her mother died of cancer in her forties and her father wasn't very supportive of her and her younger sister. Because of this, my grandmother became extremely close with her sister Rhea.

Early in her life, my grandmother was a little fat and she was picked on for it. Because she missed her mother so much, she turned to food for false love. Throughout the years she became more overweight. Like most people, my grandmother was not happy with her weight, but she never really did anything about it either. She had a close friend who once told her that she needed to do something about her weight if she didn't want to die. Her extra weight caused her to have health problems. She had a stroke and heart problems and spent many years in a wheelchair. My grandmother decided to join Weight Watchers and follow their plan, She started to see improvement. After a little while she completely refused to eat all fatty foods and sweets.

In the end she was very satisfied. She dropped over two hundred pounds and didn't need her wheelchair anymore. Because of the experience she went through, she helps other people to slim down. Also because she knows how it feels to be overweight, she's now a nutrition counselor (营养顾问). She knows more about food's effect on health than anyone I know.

My grandmother taught me an extremely useful lesson. Because of her dedication and perseverance (毅力), I've learned that no matter how tough a situation looks or how impossible it seems, do have a try.

56. According to the passage, the author's grandmother is such a woman EXCEPT that ________.

A. she is a person with a strong will

B. she has a close relationship with her sister

C. she is dedicated

D. she was unkind to her father

57. The underlined phrase "Weight Watchers" is most probably the name of ________.

A. a group of overweight people

B. an organization which helps people lose weight

C. a doctor who operates on patients

D. a supermarket selling all fatty foods and sweets

58. The meaning of the underlined sentence in the last paragraph is closest to "_________".

A. Where there is a will, there is a way

B. Actions speak louder than words

C. The best fish swims near the bottom

D. Take a pain for a pleasure all wise men can

59. From the passage, we can infer that _________.

A. the author's grandmother was a teacher

B. the author admired her grandmother very much

C. the author's grandmother worked in Weight Watchers later

D. the author's grandmother hated her father very much

最佳答案:

56-59 DBAB

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。