> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

第三部分阅读技能(共三节,满分35分)第一节阅读理解(共12小题,每小题2分,满分2

时间:2024-04-24 08:18:33 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「第三部分阅读技能(共三节,满分35分)第一节阅读理解(共12小题,每小题2分,满分2」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/481709.html
题目内容:

第三部分阅读技能(共三节,满分35分)

第一节阅读理解(共12小题,每小题2分,满分24分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

Violent(暴力的) computer games have been strongly connected with aggression(好斗) in teenager boys in a study that shows the machines are increasingly becoming substitutes(替代品)for friendship.

The research provides powerful support to the doubt that actual violence could be one of the factors behind the crimes of aggression including young people. John Colwell, a lecturer at Middlesex University, who carried out the research, said aggression in boys seemed to increase with the amount of playing such games. “There are many facts to suggest there is a connection between playing computer games and aggression,” he said.

Previous studies have shown only a certain relation between such games and aggression. This conclusion was uncertain because it could mean that children who played the games did so because they had shown a sign to violence. Colwell's work shows, however, that there is a strong link, meaning that playing such games makes children more aggressive. He reached his conclusions after studying the behavior of 204 pupils aged 12-14 from a school in north London.

Children became obviously more aggressive the longer they had been playing violent games. They shouted, pushed and hit other children. Those who played in occasional bursts showed little effect. All the children spent many hours playing such games. Nearly 97% of boys and 88% of girls were regular users. Almost the boys, the heaviest computer users tended to have the fewest friends and reported seeing their machine as a friend.

41. Why did most of the computer users have few friends?

A. Because they felt very proud and lonely

B. Because they seldom left their homes

C. Because they regarded the computer as their only friend

D. Because they spent more time working in the computer

42. In fact, one of the factors connected with crimes is that _______.

A. children spend many hours on the computer studies

B. many boys are interested in violence{007}

C. children always play violent games in the computer

D. many girls become more dishonest up to now

43. How did Colwell prove his own views from the passage?

A. He studied nearly 97% of boys' actions.

B. He studied the behavior of over two hundred children in a school.

C. He studied almost 80%of girls' actions.

D. He often talked to those little computer users in his home.

44. Which of the following words can best replace the underlined word “heaviest” in the last paragraph?

A. fattest B. slowestC. most dangerous D. greatest number

45. It can be inferred from the passage that ________.

A. aggression in girls and boys seemed to come from the computer

B. playing computer games is no good to all the children

C. Colwell's studies showed the computer is connected with violence

D. the computer games can have a connection with violence

最佳答案:

41-45 CCBDD

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。