> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

It is one of the greatest mysteries of nat

时间:2024-04-24 07:16:14 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「It is one of the greatest mysteries of nat」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/480951.html
题目内容:

It is one of the greatest mysteries of nature. In case you haven’t noticed, all living things follow very definite, individual rhythms, all as regular as a clock, but what makes them regular?

Though many scientists maintain that these rhythms are the result of some outside force like gravity or radiation or both, the results of most scientific researches agree with other scientists who believe that each living thing has its own built-in biological “time clock.”

Take the mystery of migration for example. Scientists can’t really explain why many species of birds migrate in the autumn even though the temperature is still summery. The birds just seem to snub the comfortable weather that they are having. When a certain time comes, they travel south by the thousand. In spring time, they migrate northwards even though there probably is snow still covering the ground when they finally arrive. Something said “go,” and they did.

Animals that hibernate (冬眠) are obeying individual time clocks, too. When their clock indicates the time to take a winter’s nap, they do, and nothing can stop them. At a certain time in the spring, they wake up and come out regardless of the weather outside.

Plants appear to have yearly rhythms, such as the sprouting of seeds, and they also have daily rhythms. Notice sometimes that plants raise their leaves in daylight and lower them at night.

If you live along the California coast, you can easily observe a demonstration of this mysterious clock functioning regularly. There, from February to September, the highest tides occur exactly every fourteen and four-fifths days, and during these high tides, but at no other time, small silvery fish called grunions surf-ride a wave to the beach. There the female deposits her eggs in the sand and the male fertilizes them; then both hitch a wave-ride back to the sea. Exactly fourteen and four-fifths days later, never before or after, the tiny eggs hatch, and the high tide carries the new babies out to sea.

72. According to the passage, the mysterious rhythms result from ______.

A. the influence of gravity on living species

B. the effect of radiation on living species

C. the influence of a mysterious outer force on living species

D. the internal mechanism inside the living species

73. The underlined word “snub” in the third paragraph probably means ______.

A. fight B. ignore C. symbolize D. criticize

74. Which of the following statements is NOT TRUE?

A. Hibernating animals are obeying an internal time clock.

B. The positioning of the leaves of some plants is due to the daily rhythms.

C. The internal clock functioning is demonstrated in the reproducing habits of grunions.

D. The yearly hibernation is more because of the weather influence than the biological functioning.

75. The passage is mainly about ______.

A. the rhythms of life

B. the reasons of mysterious hibernation

C. strange behaviors of species

D. the timing for different events in the world of species

最佳答案:

72----75 D B D A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。