> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

第三部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)English is fast

时间:2024-04-24 03:46:49 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「第三部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)English is fast」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/478406.html
题目内容:

第三部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

English is fast becoming the language of science around the world, but what is its future among everyday speakers? One expert points out that the percentage(比率) of native English speakers is declining(降低) globally while the languages of other rapidly growing regions are being spoken by increasing numbers of people. But English will continue to remain widespread and important.

However, British language scholar David Graddol says English will

第三部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)English is fast
probably dro p in dominance(主导) by the middle of this century to rank, after Chinese, a bout equally with Arabic, Hindi, and Urdu. “The number of people speaking English as a first language co ntinues to rise, but it isn’t rising nearly as fast as the numbers of many other languages around the world, simply because the main population group has been largely in the less developed countries wher e languages other than English have been spoken,” he sa
第三部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)English is fast
ys.

In a recent article in the journal Science, Mr. Graddol noted that three languages that are not near the top of the list of the most widely spoken now might be there soon. These are Bengali, Tamil, and Malay, spoken in south and Southeast Asia.

David Crystal, the author of the Cambridge Encyclopedia of the English Language, says about 1.5 billion of the world’s six billion people speak it as a second tongue compared to the 400 million native speakers. But another expert on the English language says Mr. Graddol underestimates (低估) the future of its dominance

第三部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)English is fast
. “Nobody quite knows what’s going to happen because no language has been in this position before. But all the evidence (证据) suggests that the English language snowball is rolling down a hill and is getting faster,” he said.

56. In David Graddol’s opinion, English will _______.

A. remain widespread and important

B. be more important than any other language

C. lose its dominant position

D. die away in the near future

57. The underlined sentence in the last paragraph implies that ______.

A. snowballs will roll down faster than language balls

B. the English language snowball is rolling down faster than any time in the past

C. English language will soon drop in dominance

D. more and more language users will choose English

58. How many experts does the passage mention who express their ideas about the future of English?

A. 2.B. 3. C. 4. D. 5.

59. What should be the best title for the passage?

A. English Remaining the Dominant Position

B. The Future of English? Who Knows?

C. Opinions from Different Experts

D. The English Language Snowball Rolling Down

最佳答案:

56---59CDBB

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。