One evening I went out and left my 17-year
时间:2024-04-24 03:38:17 栏目:学习方法题目内容:
One evening I went out and left my 17-year-old son in charge of his 8-year-old brother and 4-year-old sister.On this occasion, the work was made less troublesome by the presence of his girlfriend.I left with complete confidence that the older children would do a wonderful job of babysitting the younger children and the younger children would do a wonderful job of accompanying the older ones.Later, I discovered that complete confidence was the last thing I should have left home with.
I had decided to return home earlier than planned so that my son and his girlfriend could go out.I called home with this happy news.But instead of hearing his cheerful, grateful voice on the other end of the line, all I heard was the sound of a telephone ringing.
It was, I should point out, after 10 p.m., when the two younger children should have been in bed, and when the two older children should have been answering the phone.“I’ll give him a lesson,” I said.I decided they must be outside.Why they might be outside at 10:30 on a wintry night I had no idea, but it was the only explanation I could come up with.
Finally, in desperation, I called his girlfriend’s house.After what seemed like countless rings, his girlfriend answered.“Yes,” she said brightly, “He’s right here.”
He came on the phone.I was not my usual calm, rational self.After all, one of
The following Saturday evening we were at my parents’ home, celebrating my birthday.My oldest son gave me the children’s gifts.Mounted and framed were a series of lovely color photographs of my children, dressed in their best clothes, and wearing their most wonderful expressions. They are pictures to treasure a lifetime, all taken by the father of my son’s girlfriend.
59.The author went out and left her eldest son in charge of the younger children because _____ _.
A.she knew that his girlfriend was a good baby-sitter
B.she believed he could take good care of the younger ones with the help of his girlfriend
C.the older children have always loved the younger ones
D.she could not find a baby-sitter on that winter night
60.Shortly after the author left home one evening, she discovered that ______.
A.her son had brought his girlfriend home
B.her son had left home with his girlfriend
C.she shouldn’t have completely trusted her son
D.she should have taken the children along with her
61.The sentence “It was only part of the truth.” (Para.5) implies that the children not only enjoyed ice-cream but also ______.
A.had a birthday party
B.framed some photographs
C.had their pictures taken
D.showed off their best clothes
62.Which of the following possible titles best expresses the main idea of this passage?
A.An Evening Out
B.Modern Teenagers
C.Mother and Children
D.A Precious Birthday Gift
最佳答案:
59—62: BCCD
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅