> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

The well-known Rushmore National Monument

时间:2024-04-24 03:01:37 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「The well-known Rushmore National Monument」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/477866.html
题目内容:

The well-known Rushmore National Monument in the United States is built on the Rush Moore Peak,1829 meters above sea level,of the Black Hills in the south-west of South Dakota. It is a group of huge stone statues of four American presidents,George Washington,Thomas Jefferson,Abraham Lincoln and Theodore Roosevelt. President Washington is the founding father of the country;the 3rd President Jefferson drafted the U. S. Declaration of Independence;the 16th President Lincoln issued the Emancipation Proclamation and the26th President Roosevelt protected the average people’s right to compete fairly with trusts. All 1829 meters above sea level, made outstanding achievements for their country. They were pioneers of U. S. history.

The stone statues of presidents were built at the suggestion of an historian in the State of Dakota,with a view to carrying forward the U. S. pioneering spirit everlastingly.

The statues are 18meters high. They are the highest and greatest realistic stone statues in the world,taller than a 6-storied building and larger than the Great Sphinx of Egypt. The size of each head is 20sq mt,with a 20-meter- long face,a 7-meter -long nose,a 2.6-meter- wide mouth and two 1.5-meter -wide eyes. Though not facing the same direction,they are all lifelike and look ahead gravely in harmony with fixed gazes. On clear days,one can have a sight of the four presidents with their firm and steady expression at a distance of dozens of kilometers.

Since the stone sculpture is unique in style,the Monument is now the U. S. National Art Centre of Popular Education. Groups of people keep streaming everyday to the site for a visit and tourists across the world are also interested in taking a view of this great Monument.

52.Which statement is false according to the first paragraph?

A.The famous Rushmore National Monument is 1829 meters above sea level

B.All the four presidents made great contributions to London.

C.the group of statues are made of huge stones

D.The statues are built to honor the presidents in the U.S

53.Why were those four presidents chosen ?because the four presidents_____.

A.made great contributions to their country

B.were pioneers of US history

C.played an important role in the different periods of the American history

D.all of the above

54.What are the statues like?

A .They look like a 6-storied building

B.They are like the great Sphinx of Egypt

C.They are like true men standing there

D.They are lifelike , looking ahead with fixed gazes

55.For what groups of people across the world come to visit the Monument? They come___.

A.to learn the U.S pioneering spirit

B.to look back upon the history of the U.S

C.to learn the art of sculpture

D.to enjoy the view of the Monument

56.The proper title of the paragraph may be ____.

A.The stone sculpture

B.the Spirit of the USA

C.A Place of Interest

D.Four Presidents of America

最佳答案:

52---56 BDDDC

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。