Youth volunteers from Beijing University v
时间:2024-04-24 01:56:56 栏目:学习方法题目内容:
Youth volunteers from Beijing University visited Songtang Hospital, a care clinic for the aged and dying patients, on April 21, the second Global Youth Service Day.
Thirty student volunteers from the university’s School of International Studies sat at the beds of the patients in their specially-decorated “care huts”. They talked with them and gave messages to patients kept in their beds.
“I felt sorry that I could not offer more to these people except talking with them and trying to cheer them up”, said Deng Yetao, a third-year student, “But it occurred to me that they need more care and love than babies. They are afraid of the coming deat
“Even though they are suffering a lot, the majority of the elderly people want to talk to us. Each of them has a lot of life experiences and philosophies to share. Instead of doing them a favor, I felt I was gaining a valuable lesson,” said Mao Xiaohua, another third-year student.
Mao talked with two elderly patients for a whole afternoon. The fact that most of the patients in the 80-room clinic are aged people with diseases which will lead to death soon made the volunteers’ hearts heavy.
Ninety-one percent of the patients will spend the last days of their lives in the clinic, according to a survey by the hospital.
Daily visits and services by social workers and youth volunteers are a very important part of their programme. A total of 330,000 Beijing students from 119 universities and colleges have visited the hospital. Many continue to offer services in their spare time. Some of them volunteer to hold the hands of dying patients during the last minutes of their lives.
Yin Hang, a student from Beijing Medical College, said he felt “the glory of life” as he saw the fading smile on the face of the old man who slipped into a deep unconsciousness while he was holding his hands.
61. Youth volunteers from Beijing University went to Songtang Hospital to ______.
A. pay a visit to the woundedB. talk with the aged
C. offer services to the aged D. learn something from the aged
62. What the aged most suffered from is ______.
A. loneliness B. death C. physical pain D. disease
63. According to what Mao Xiaohua said, we know that_____.
A. the elderly taught him a good lesson when he talked to them
B. he learned something important from the elderly instead of only helping them
C. he only wanted to get something rather than do them a favor
D. he was glad to have given them a favor
64. When volunteers know most of the aged people in the clinic are dying patients, they feel _____.
A. sad B. disappointed C. hopeless D. worthless
65. Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. The youth are fond of doing popular things.
B. The Second Youth Service Day is started by the Chinese government.
C. 91% of the aged in China are facing death.
D. The volunteers are taking an active part in the activity
最佳答案:
61---65 CABAD
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅