第四节阅读理解(20×2分)James Langston Hughes finall
时间:2024-04-24 00:55:41 栏目:学习方法
题目内容:
第四节阅读理解(20×2分)
James Langston Hughes finally arrived in New York on September 4, 1921 to attend Colombia University. Langston felt frustrated at Colombia due to the discrimination of his white classmates. His grades began to suffer and finally he left and looked for a job.
Job were still hard to come by for most blacks. He longed to work on a ship that would sail abroad. After much persistence, he headed to Africa on a freighter ( 货船 ). Hughes was disturbed by the African tribes’ lack of political and economical freedom. The Africans considered him white because of his brown skin and stranded dark hair. It was here that he met a mulatto (白黑混血)child who was ignored by the Africans and the whites. This was a sourced of inspiration for his play, “Mulatto”.
Hughes found work on another freighter and ended up in Pairs. While there he worked at a night club that featured southern cooking and jazz performers. While moving on to Italy, Hughed was robbed and left stranded (helpless) wanting to return to the United States. He tried to get a job on a ship heading for the U.S.A. but was told they only hired the white. In this depressed state of mind he wrote, “I, Too, Sing America.”
He returned to America and found the Harlem Renaissance was spreading across racial boundaries(种族界线). Many black poets and authors were now published in mainstream publications. Hughes was warmly welcomed by his peers (同辈)and recognized for the poetry he wrote while traveling.
56. What inspired James Hughes to white the play “Mulatto”?
A. Neither the African nor the whites took care of a mulatto child he met.
B. The African did not like white people.
C. Blacks found it hard to find a decent job.
D. There was no political nor economical freedom in Africa.
57. How did Hughes pay for his trip from Africa to Paris?
A. He sold his poems.B. He got a job on ship.
C. He worked for a night club. D. His African friends gave him some money. 58 . What happened to Hughes at Colombia University?
A. His white classmates were kind and helpful to him.
B. He was recognized as a promising poet.
C. He graduated with honors.
D. He was very disappointed.
最佳答案:
56---58 ABD
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅