> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

It was time for Mr. Rocco to shut up shop

时间:2024-04-18 21:19:31 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「It was time for Mr. Rocco to shut up shop」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/470831.html
题目内容:

It was time for Mr. Rocco to shut up shop when I hurried into the florist’s. “Now, what is it you want?” Mr. Rocco turned to me. “I want the most beautiful flower you have.” I replied. “And just how much do you have to pay for this most beautiful flower?” I held out a wet hand showing a quarter and dime. He nodded, and then showed me a plant on the counter. “I can give you this one for 35 cents.” he said. “Aw, gee,” I protested, “it looks like a weed!” about 18 inches high, the plant was in a small pot covered with faded red paper. “Now trust me, boy—I promise that tomorrow morning when you get up, you will find your most beautiful flower.” said Mr. Rocco. I knew him to be a good honest man, so I agreed to take it.

It was almost midnight when I arrived home. Mom was seriously sick and using the front bedroom. I looked in to see if she was asleep, and then quietly tiptoed in and set the plant on the table beside her bed. I wanted her to be surprised when she woke on Mother’s Day.

The next morning, I dressed and hurried downstairs. The sun was shining through kitchen window as I looked into Mom’s room. She motioned for me to come in, then glanced over at the table where the plant was. Holy mackerel! There were three big yellow trumpet-shaped(喇叭状的)blooms. It was just like Mr. Rocco said—the most beautiful flower I ever saw! When I looked at Mom, she was smiling as tears streamed down her cheeks. She held out her hand for me to come near, then pulled me close and hugged till it hurt. Then, remembering her contagious condition and that she wasn’t supposed to touch me, she quickly let me go.

My dear mom died the next night. The moment she hugged me turned out to be the most wonderful moment of my life. Not only had that beautiful plant helped show just how much I loved her, but I’d always know how much she loved me.

小题1: The author didn’t like the plant recommended by Mr. Rocco at first because ______.

A.the packing of the plant was shabby

B.the plant was more a weed than a flower

C.the plant appeared too ordinary to be the most beautiful

D.he thought Mr. Rocco was reluctant to do the deal with him小题2: Mother’s condition was contagious (Line 6, Para.3) for ______.

A.she was at the death’s door

B.she suffered from the illness

C.others were sick of her appearance

D.virus might spread from her to others小题3: When mother hugged the author tightly, she was showing that ______.

A.she liked being given gifts

B.she valued what the author had done for her

C.she was aware of the approaching of death

D.she was touched by the beauty of the flower小题4: The story is mainly developed by______________.

A.time

B.logic

C.comparison

D.cause and result小题5:Which may be the best title of the passage?

A.Flowers of Love

B.A Son’s Love for Mother

C.Low Price, High Value

It was time for Mr. Rocco to shut up shop

D.A Special Mother’s Day

最佳答案:

小题1:C小题1:D小题1:B小题1:A小题1:A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。