> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

My father came to the United States as a U

时间:2024-04-18 21:10:17 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「My father came to the United States as a U」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/470714.html
题目内容:

My father came to the United States as a Ukrainian immigrant (移民) when he was 14 years old. Unable to speak English but willing to do anything to succeed, he learned the language, became a barber, and opened up his own business in a small town. He put my sister and me through college during a time when most people thought that women didn’t need an education and that they should be satisfied with getting married and having children. He gave us values and ambition. But this story didn’t really start until my father was 60 years old.

I was preparing to get married and my father was attempting to practice the polke, a must at any Ukrainian wedding. But he just couldn’t do it! He had lost mobility in his leg and was diagnosed with a brain tumor (肿瘤). After surgery, this energetic, hard-working man was forced to retire as a result of significant paralysis (瘫痪) in his right arm and leg. My dad had always worked two jobs and spent his spare time working around the house. Now that kind of life came to a sudden stop. Yet never once did he complain. He bought rubber balls and spent his days trying to regain his hand mobility by squeezing those balls over and over.

After his last operation, he chatted with me pleasantly in the hospital room until a nurse flew into the room, waving her finger at me, and yelling, “You’d better tell your father to stay in bed. He is paralyzed and will never walk again. He needs to stop trying to get out of bed and accept the fact that he can’t walk now or ever. I am sick of picking him up and you’d better warn him to stay put!” My father smiled. He spent a great deal of time on the floor that year, but he eventually got up and walked.

My father lived nineteen more years after that operation. He bought himself a motor scooter (小型摩托车) and spent years zipping around the streets of Philadelphia. He was proud, free, and always smiling.

小题1: In what way w

My father came to the United States as a U
as the author’s father different from most other people in his times?

A.He succeeded in migrating to the U.S.

B.He learned the new language easily and quickly.

C.He achieved his life goal by working as a barber.

D.He had his daughters educated.小题2: The underlined word “polke” in Paragraph 2 probably refers to .

A.a song

B.a dance

C.a musical instrument

D.a tool for painting小题3:The author’s father used the rubber balls to .

A.kill his too much spare time

B.relieve himself from work pressure

C.get his hand’s function back

D.recover from his operation小题4: Which of the following can be used to describe the author’s father?

A.Perfect.

B.Strong-minded.

C.Creative.

D.Impractical.小题5: What can we learn from the text?

A.Love can do wonders.

B.Failure is the mother of success.

C.A father’s love is most valuable.

D.Never give up on your life.

最佳答案:

小题1:D小题1:B小题1:C小题1:B小题1:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。