I don’t often lose things and I’m always c
时间:2024-04-18 18:35:47 栏目:学习方法
题目内容:
I don’t often lose things and I’m always careful with money, so I was quite surprised when I reached for my wallet and it wasn’t there. At first, I thought it was possible that I could have left it at home. Then I remembered taking it out to pay the taxi, so I knew I had it with me just before I walked into the restaurant. I wondered if it was possible that it could have dropped out of my pocket while I was eating dinner. I turned and walked back to the table where I had been sitting. Unluckily, there were several people sitting at the table at that time, so I had the waiter go over to the table to see if my wallet was on the floor. While the waiter was looking for it, the head of the restaurant came up to me and asked me if anything was wrong. I told him what had happened. He asked me to report the missing wallet to the police. I told him I didn’t want to do so; I was in a hurry because I had to reach my waiting room before two o’clock, where some people were waiting to see me. I also told him that my biggest worry at the moment was how I was going to pay for the meal. He told me not to worry about that. He asked me to write down my name and address, and he said he would send me a bill (帐单).
小题1:When the writer couldn’t find his wallet, his first thought was that________
A.it had been given to the taxi-driver
B.he had dropped it in the taxi
C.he had lost his wallet again
D.it might be left at home小题2:The writer thought he must have the wallet with him because___________.
A.he had paid the taxi-driver
B.he had paid the bill of the meal
C.the waiter had seen it on the table
D.the waiter was looking for it on the floor小题3:Why do you think the writer turned and walked back to the table?
A.He would phone the police about the missing of his wallet.
B.He wondered if he had dropped his wallet while eating.
C.The head of the restaurant wanted to know what was wrong.
D.Several people were sitting at the table at that time.小题4: The writer of the story is probably a _________.
A.doctor
B.cook
C.school teacher
D.newspaper reporter
最佳答案:
小题1:D
小题1:A
小题1:B
小题1:A
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅