Alice was beginning to get very tired of s
时间:2024-04-18 17:01:36 栏目:学习方法
题目内容:
Alice was beginning to get very tired of sitting by her sister on the bank, and of having nothing to do; once or twice she had looked into the book her sister was reading, but it had no pictures or conversations in it, “and what is the use of the book,” thought Alice, “without pictures and conversations?”
So she was considering in her own mind whether the pleasure of making a daisy-chain(雏菊花环) would be worth the trouble of getting up and picking the daisies, when suddenly a white rabbit with pink eyes ran close by her.
There was nothing so very remarkable in that; but when the rabbit actually took a watch out of its waistcoat-pocket, and looked at it, and then hurried on, Alice started to her feet, for it flashed across her mind that she had never before seen a rabbit with either a waistcoat-pocket, or a watch to take out of it, and burning with curiosity, she ran across the field after it, and fortunately was just in time to see it pop down a large rabbit- hole under the bush.
The rabbit-hole went straight on like a tunnel for some way, and then dipped suddenly down, so suddenly that Alice had not a moment to think about stopping herself before she found herself falling down a very deep well.
Down, down, down. Would the fall never come to an end? “I wonder how many miles I’ve fallen by this time?” she said aloud. “I must be getting somewhere near the centre of the earth. Let me see: that would be four thousand miles down, I think. I wonder if I shall fall right through the earth! How funny it’ll seem to come out among the people that walk with their heads downward! The Antipathies, I think—but I shall have to ask them what the name of the country is, you know. ‘Please, Ma’am, is this New Zealand or Australia?’ And what an ignorant little girl she’ll think me for asking! No, it’ll never do to ask.”
Down, down, down. There was nothing else to do, when suddenly, thump! thump! Down she came upon a heap of sticks and dry leaves, and the fall was over.
小题1:What kind of books do you think will interest Alice most?
A.Books that her sister was reading.
B.Books without pictures or conversations.
C.Books about white rabbits.
D.Books with pictures and conversations.小题2:Which of the following is true?
A.Alice suddenly saw a white rabbit with a strange umbrella.
B.Alice managed to fall right through the earth.
C.Alice ran after the white rabbit across the field out of curiosity.
D.The people on the opposite side of the earth walk with their heads downward.小题3:Which is the right order of the story?
a. Alice jumped into a large hole.
b. A white rabbit ran close by her.
c. Alice sat by her sister, doing nothing.
d. She fell upon some sticks and dry leaves.
A.c-b-a-d
B.d-a-c-b
C.a-b -c-d
D.d-c-a -b小题4: From the passage, we can see Alice is a(n)________girl.
A.helpful and friendly
B.curious and imaginative
C.brave and curious
D.ignorant and pretty小题5: The following paragraph “In another moment down went Alice after it, never once considering how in the world she was to get out again.” can be put between_________.
A.Paragraphs 1 and 2
B.Paragraphs 2 and 3
C.Paragraphs 3 and 4
D.Paragraph 4 and 5
最佳答案:
小题1:D
小题1:C
小题1:A
小题1:B
小题1:C
答案解析:
小题1:细节题:从第一段的句子:“and what is the use of the book,” thought Alice, “without pictures and conversations?”Alice喜欢有图画和对话的书,可知选D
小题1:细节题:从第三段的句子:burning with curiosity, she ran across the field after it,可知Alice是处于好奇才和兔子一起进入洞里面的,选C
小题1:排序题:文章就是按照故事的发展写的,先是爱丽丝和姐姐一起看书,然后看见兔子—跟着兔子进入洞里,最后掉到干草上。选A
小题1:归纳题:从第二题可知爱丽丝是有好奇心的,倒数第二段都是爱丽丝的想象,选B
小题1:第三段结尾和第四段开头都提到了兔子洞,所以这句话应该在这里。选C
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅