> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Dior was born in Normandy in 1905, and his

时间:2024-04-18 16:58:58 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Dior was born in Normandy in 1905, and his」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/467548.html
题目内容:

Dior was born in Normandy in 1905, and his family’s original plans for him included a career in the diplomatic service, but by the time he was twenty-three, with his parents’ money, he opened a small art gallery in Paris. By 1931, the money had been used up. Dior’s friends in the art gallery asked him to draw and he took his first step at designing and drawing. His first job was with Lucien Lelong from whom Dior learned his craft(手艺).

In February, 1947, Dior started the New Look in his first major Paris collection. He was backed by a famous textile producer, Boussac, who looked after the dollars, while Dior looked after the fashions. Dior knew nothing about cutting and sewing, but he was good at fashion design.

The New Look started an entirely different look to costume, with a tiny waist, a rounded shoulder and a shapely bust(胸围), usually with a low-cut neckline and a long full skirt. To women who had lived through the war years, the femaleness of the New Look was a great success, for people were tired of the extremely plain, wartime restrictive fashions.

It is said that dresses by Dior were “constructed like buildings”, but young people were attracted to his design, and all over the western world, manufacturers plunged into(投入)the production of his new style. Dior’s revolutionary designs lighted up a whole cycle of fashion - rounded, gentle, feminine - a delight in elegance. A New kook House of Dior opened in 1948, followed by one in London. Considered as King of Couture (Women’s clothing) for years, the Dior Empire grew until it covered every country in the western world, and included furs, jewelry, perfumes, men’s wear and so on. Over 1,000 people worked at the Paris headquarters then.

His sudden death in 1957 when he was 52 years old did not stop the growth of the House of Dior. Even now, so many years after his death, his name is closely connected with fashion throughout the world, and indeed is one of the most recognized names in the world. His first great New Look, with its long skirts, was an expression of freedom in the late 1940s.

小题1:Which of the following designs is close to Dior’s?

Dior was born in Normandy in 1905, and his

小题2:According to the passage, in Dior’s life, he did not _________.

A.make creative fashion designs

B.work in a diplomatic service

C.learn craft as his first job

D.open a New Look House小题3:We can infer from the passage that ________.

A.Dior and his supporter had different interests in business

B.Dior’s New Look had little influence on people then

C.Dior is only a brand of women’s fashion

D.Dior’s fashion was not accepted at first小题4:What is probably the best title for the passage?

A.The History of the New Look

B.The Growth of the Dior Empire

C.An expression of Freedom - Dior

D.The Founder of the New Look – Dior

最佳答案:

小题1:C

小题1:B

小题1:A

小题1:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。