Dear daughter,You are a wonderful person a
时间:2024-04-18 16:55:42 栏目:学习方法
题目内容:
Dear daughter,
You are a wonderful person and your mother and I think the world of you. It will not be long before you leave home to make your way in the world. Can I please give you some friendly advice? Here are some things that you should never do.
1. Never Look Down Upon Yourself.
You are great and able to achieve great things so believe in yourself. When things go badly, never stop believing. Some girls get upset, blame themselves and lose self-esteem. All kinds of problems can follow.
2. Never Get Obsessed With Your Appearance.
We think you look great (though some of the clothes you wear worry us!). Please be happy with the person ,you are and the body you have. Eat reasonably, take exercise and be healthy. Some girls show too much concern about losing weight or getting the perfect shape. You look fine.
3. Never Compromise Your Personal Safety.
Never put yourself at serious risk. This means that you cannot trust people until you really know them and that sometimes you have to avoid things that look like they might be fun. Never get drunk or take drugs. Unluckily there are some bad people out there and it is best not to take risks.
4. Never Give Less Than Your Best.
We are very proud of what you have achieved so far. You should be proud too. Keep doing well. Keep trying your hardest at everything you do. No one can ask for more than that.
5. Never Forget That Your Parents Love You.
Whatever happens in life, your family will still be your family. Whatever difficulties you meet with, you can always talk to us and we will try to help. We are here for you.
小题1: Why has the father written the letter to his daughter?
A.To express his love for her.
B.To give her some advice.
C.To tell her what she should do.
D.To help solve her problems.小题2:What does the father think of his daughter’s appearance?
A.He thinks she looks fine although she’s unhealthy.
B.He is satisfied with the clothes his daughter wears.
C.He thinks his daughter should be happy with her appearance.
D.He thinks his daughter should lose weight to get the perfect shape.小题3:The father advises his daughter not to __________.
A.ask her parents for help
B.be proud of what she has achieved
C.believe in herself when things go badly
D.stop trying her hardest at everything she does小题4:What does the underlined sentence in Paragraph 4 probably mean?
A.Never do anything funny.
B.Never trust anybody.
C.Never put yourself in danger.
D.Never care about your safety.
最佳答案:
小题1:B
小题1:C
小题1:D
小题1:C
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅