A quarrel at home may result in your falli
时间:2024-04-18 16:46:53 栏目:学习方法
题目内容:
A quarrel at home may result in your falling ill. Don’t laugh, it’s true. Family matters including living habits and even the way we speak have a big effect on our health, doctors say.
Wang Xiaoyu, a Senior 2 girl from Xichang, Sichuan Province, fainted (晕倒) in class when she heard her classmates quarrel at the top of their voices. Quarrels between her parents also put the girl into a coma. It is because she is suffering from depression (抑郁症), caused by bad relations at home, doctors explained.
“We don’t get sick or stay well by ourselves,” says Dr Robert Ferrer from the US. Ferrer shows that family forces may explain up to a quarter of health problems, in his recent research. The genes you get from your family may cause illness. If one of your parents has a heart attack, your risk of being affected may double. But effects on health are not only written in our DNA.
Unrelated people who live under the same roof also get similar problems. Diet, lifestyle and environment affect our health, too. Ferrer’s research also found that if teenagers feel they are ignored or unimportant at home they are more likely to get sick.
We may never fully understand all the effects that families have on our health. But just as individual (个别的) problems can have effects on others, a small improvement can have big benefits, Ferrer said.
小题1: Which of the following can best explain why Wang Xiaoyu fainted in class?
A.Because her classmates often quarreled in class.
B.Because her parents used to quarrel.
C.Because of her depression caused by bad family relations.
D.Because her classmates shouted loudly at her.小题2: According to Dr Ferrer, which of the following statements is TRUE?
A.We get sick or stay well by ourselves.
B.only the genes we get from our family have a big effect on our health.
C.Our health has nothing to do with diet, lifestyle and environment.
D.Teenagers who are ignored at home get sick more easily than those who are not.小题3: The underlined word “coma” in Paragraph2 probably means ________.
A.surprise
B.faint
C.tiredness
D.sadness小题4:The best title for this passage is ________.
A.Family relations.
B.The reasons why we get sick.
C.Family---- another cause to health
D.A research about health.
最佳答案:
小题1:C
小题1:D
小题1:B
小题1:C
答案解析:
小题1:细节题:从第二段的句子:Quarrels between her parents also put the girl into a coma. It is because she is suffering from depression (抑郁症), caused by bad relations at home, doctors explained.可知她晕倒是因为父母的关系不好。选C。
小题1:细节题:从第四段的句子:Ferrer’s research also found that if teenagers feel they are ignored or unimportant at home they are more likely to get sick.可知被忽略的孩子有可能会多的病。选 D
小题1:细节题:从第二段的单词fainted (晕倒)可知这个单词是“晕倒”,选B
小题1:主旨题:从第一段的主题句:it’s true. Family matters including living habits and even the way we speak have a big effect on our health,可知答案是C。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅