> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I had my first job at a local diner called

时间:2024-04-18 16:41:17 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I had my first job at a local diner called」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/467321.html
题目内容:

I had my first job at a local diner called the Buttercup Bakery when I was 22. I worked there for seven years and learned so many lessons, especially from a fellow waitress Helen who had incredible self-respect and did what she loved—serving people. She made everyone smile and feel good, customers and co-workers alike.

Being a waitress changed my life. One of my regular customers was Fred Hasbrook, an electronics salesman. Thanks to the newfound confidence I picked up from Helen, I dreamed of having my own restaurant. But when I called my parents to ask for a loan, they said, “We just don’t have the money.”

The next day, I shared my dream with him and said, “Fred, I know I can do more if somebody would just have faith in me.”

He walked over to some of the other diner regulars and the next day handed me checks totaling $50,000—along with a note that I have to this day. It reads, “The only collateral(担保)on this loan is my trust in your honesty as a person. Good people with a dream should have the opportunity to make that dream come true.”

I took the checks to Merrill Lynch—the first time I had ever entered a brokerage(经纪业)house—where the money was invested for me. I continued working at the Buttercup, making plans for the restaurant I would open. My investments soured, though, and I lost the money.

After great deliberation(考虑) I decided to apply for a job at Merrill Lynch. Even though I had no experience, I was hired and ended up becoming a pretty good broker. Eventually I paid back Fred and my customers the $50,000, plus 14-percent annual interest. Five years later, I was able to open my own firm.

I got a thank-you note from Fred, which will be imprinted on my head forever. He had been sick and wrote that my check had helped cover his mounting medical bills. His letter read, “That loan may have been one of the best investments that I will ever make.”

小题1: According to the passage, the author thought ______.

A.Helen was full of complaint about her work

B.it was easy for Helen to make everyone happy and comfortable

C.she was lucky to have a job working with Helen

D.it was not acceptable to live in such a bad condition小题2:By saying that “Being a waitress changed my life.” the author means that ______.

A.the author got a high pay by working hard

B.the author borrowed $50,000 with no interest from Fred Hasbrook

C.the effort which she had made influenced her a lot

D.the experience working as a waitress was worthwhile for the author小题3: Which of the following statements is not true of Fred Hasbrook?

A.Fred Hasbrook was one of the author’s regular customers.

B.Fred Hasbrook lent the author $50,000, together with other customers.

C.Fred Hasbrook’s self-respect had a great effect on the author.

D.Fred Hasbrook’s himself did not have much money.小题4:What made the author’s customers lend her money according to the passage?

A.Her maturity.

B.Her honesty.

C.Her faith.

D.Her success.

最佳答案:

小题1:C

小题1:D

小题1:C

小题1:B

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。